pinterest
De voordelen van ledlampen

De voordelen van ledlampen

Afbeelding

Steeds meer mensen besluiten om hun normale lampen te vervangen of laten vervangen door LED lampen. De verwachting is zelfs dat in de toekomst vrijwel alle huizen en andere gebouwen op die wijze worden verlicht. Daar moet natuurlijk wel een hele goede reden voor zijn. Maar wat is dat dan eigenlijk? Oftwel: wat zijn nu precies de voordelen van deze lampen? Het zijn er in ieder geval heel veel. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Minder stroomverbruik

Het eerste en misschien wel allergrootste voordeel van LED lampen is dat ze veel minder stroom verbruiken dan andere lampen. Een LED lampt gebruikt gemiddeld 10 ker minder stroom dan een normale gloeilamp of een halogeenlamp. Daarmee ben je niet alleen heel goed bezig voor het milieu maar je bespaart ook nog eens heel veel geld. Dubbel voordeel dus!

Veel duurzamer

Een LED lamp is niet alleen goed voor het milieu omdat deze veel minder stroom verbruikt. Ze gaan namelijk ook nog eens veel langer meer dan andere lampen. Gemiddeld kan een dergelijke lamp namelijk wel 30.000 uur branden. Wanneer je iedere dag 8 uur de lamp aanhebt, is dat in totaal wel tien jaar! Dat is stukken langer dan de ouderwetse lampen die in sommige gevallen nog niet eens 10.000 branduren halen. Je doet er dus simpelweg veel langer mee dan de traditionele lampen.

Ze zijn veel veiliger

Nog een belangrijk voordeel: een LED lamp is stukken veiliger dan de lampen die we eerst allemaal gebruikten. Dat komt omdat deze lampen in tegenstelling tot de traditionele lampen niet warm worden. Daardoor is het dus onmogelijk om je handen te branden aan een LED lamp en bovendien kunnen ze ook geen brand veroorzaken. Veel veiliger dus!

Schokbestendig

Tot slot hebben LED lampen nog een ander, zeer belangrijk, voordeel. Ze zijn namelijk zeer stevig gebouwd, helemaal als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld spaarlampen en gloeilampen. Die laatste twee zijn niet al te stevig en gaan al snel stuk door schokken of trillingen. Dat is bij een LED lamp absoluut niet het geval.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen