pinterest
Een woning gemakkelijk en leuk schoonmaken

Een woning gemakkelijk en leuk schoonmaken

Afbeelding

Woning schoonmaken doe je zo

Het opruimen en schoonhouden van een woning wordt veelal gezien als een vervelende en tijdrovende taak. Toch moet dit met regelmaat gebeuren om op den duur niet in een varkensstal te wonen. Het is nou eenmaal lekkerder om op de bank neer te kunnen ploffen wanneer er de hele dag hard gewerkt is. Al stapelt de rotzooi hierdoor op, en hoe langer men wacht, hoe vervelender deze taak wordt. Al hoeft het helemaal niet vervelend te zijn om een huis op te ruimen, integendeel het schoonmaken kan jij met behulp van enkele tips leuk maken. Het heeft allereerst te maken met de juiste instelling, wanneer je begint met een negatieve houding zal het opruimen van een woning natuurlijk nooit leuk worden. Nu zijn hieronder enkele handige tips weergegeven die deze klus een stuk makkelijker zullen maken.

Zet jouw favoriete muziek op

Wellicht ligt deze tip voor de hand, maar het luisteren naar muziek bevorderd in veel gevallen het humeur. Muziek reduceert daarnaast ook jouw stresslevel. Wat ook gunstig is aangezien men vaak gestrest raakt van een rommelig huis. In veel gevallen weet men dan niet waar te beginnen. Ook kan het zo zijn dat je een rot dag hebt gehad, er is dan niks lekkerder dan meezingen met jouw lievelingsnummers. Zo vergeet men even alle vervelende gebeurtenissen van die dag. Wanneer men dit tijdens het opruimen doet, slaan zij twee vliegen in één klap.

Selecteer overbodige spullen en gooi deze weg

Het schoonmaken van een huis raakt ook vervelender wanneer de woning vol staat met overbodige spullen. Waarschijnlijk wordt de helft van deze spullen niet meer gebruikt en vult het alleen de kamer. Het is daarom ook aangeraden om zo nu en dan te bekijken wat nog noodzakelijk is in de desbetreffende kamer. Het gevolg hiervan is dat jouw stress ook vermindert doordat de werklast van het schoonmaken afneemt.

Maak het jezelf gemakkelijk

Het stofzuigen en dweilen vereist normaliter een hoop schuif- of tilwerk. Alle meubelen moeten namelijk van hun plek af om hier goed bij te kunnen. Het schuiven van meubilair is natuurlijk altijd riskant aangezien je hier het risico loopt krassen te maken. Nu kan men gemakkelijk meubilair verplaatsen door meubelwielen te monteren. Zo voorkomt men rugklachten door het sjouwen van de zware meubels. Dit maakt het schoonmaken een stuk fijner en minder tijdrovend. Daarnaast maken deze meubelwielen het ook gemakkelijk om gasten te ontvangen aangezien er zeer snel ruimte gecreëerd kan worden.

Samen schoonmaken is een stuk gezelliger

Natuurlijk is het vele male leuker wanneer je samen met een partner het huis opruimt. Om maar te beginnen met de vermindering in de tijdsduur. In combinatie met leuke muziek kan het schoonmaken met een partner zeer gezellig worden. Maak van deze ‘vervelende’ iets leuks door elkaar te belonen met een lekker glas wijn of een ijskoud biertje.

Ook kan het schoonmaken een gezinsactiviteit worden waarbij de kinderen gezellig helpen met opruimen en uit volle borst meezingen met leuke liedjes. Maak van het schoonmaken ook een wekelijkse taak, zo stapelt de troep ook niet op.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen