pinterest
Deze slimme hulpmiddelen maken je woning veiliger

Deze slimme hulpmiddelen maken je woning veiliger

Een veilige woning klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Denk aan het uitglijden op de trap, onder de douche, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om het risico op ongelukken in huis te verkleinen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een trapneus? Deze trapneuzen worden aan de voorzijde van een traptrede gemonteerd en maken de kans op uitglijden aanzienlijk kleiner. Dit geldt in het bijzonder voor houten trappen, waarvan de treden al snel erg glad kunnen zijn, zeker voor gezinnen die voornamelijk op sokken door het huis lopen. Naast de montage van een trapneus zijn er meer maatregelen die je kunt nemen.

Gebruik van brandwerende ventilatieroosters in huis

Om verschillende redenen is ook het gebruik van brandwerende ventilatieroosters in huis het overwegen waard. Zoals de naam al verklapt, helpt een dergelijk ventilatierooster om een snelle verspreiding van het vuur bij een brand tegen te gaan. Tegelijkertijd stroomt er voldoende frisse lucht de woning binnen. Dat laatste is belangrijk om verzekerd te zijn van een comfortabel binnenklimaat. Een continue stroom van frisse lucht helpt onder meer een te hoge of te lage luchtvochtigheid tegen te gaan en voorkomt een snelle verspreiding van virussen binnen het gezin, enzovoorts.

Kies voor trapverlichting binnen je woning

Je kunt de montage van een trapneus combineren met het aanbrengen van trapverlichting. In steeds meer woningen wordt voor deze optie gekozen. De trapverlichting voorkomt dat je een felle lamp aan moet zetten op de overloop of in de gang, zonder bang te hoeven zijn dat je jezelf misstapt. De trapverlichting kan los van een trapneus of soortgelijke antislipmiddelen worden gemonteerd, maar kan daar ook een onderdeel van zijn. Dat laatste is makkelijker te monteren en vaak voordeliger.

Antislipmat onder de douche gebruiken

Zoals in de inleiding van dit artikel al genoemd werd, gebeuren ongelukken niet alleen op de trap. Ook in de badkamer is het risico op uitglijden relatief groot. Door een antislipmat onder de douche te gebruiken verklein je dit risico. Naast een antislipmat kan ook een wandsteun of bijvoorbeeld een douchekruk het overwegen waard zijn, afhankelijk van je stabiliteit bij het douchen. De antislipmat komt niet alleen van pas onder de douche, maar ook bij het in- of uitstappen van een bad. Zeker bij het uitstappen is de kans op het wegglijden van je voet in het bad groot.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen