Dit moet je weten voordat je gaat verven

Ben jij van plan om een ruimte te gaan verven? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je goed voorbereid. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wil jij nou precies weten hoe je een ruimte verft en waar je op moet letten? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Stap 1: Schoonmaken en schuren

Allereerst is het ontzettend belangrijk om de ruimte goed schoon te maken. Stof, vuil en vet wil je natuurlijk niet in de verf terugvinden. Daarnaast kan vuil de hechting van de verf in de weg zitten. Daarom is het belangrijk om de muren goed schoon te maken, dit kan met een doek en water, maar je kan ook ontvettingsmiddel gebruiken. Na het schoonmaken is het belangrijk om de ruimte te gaan schuren. Als je dit niet doet heb je ook de kans dat de verf minder hecht. Na het schuren is het ook erg belangrijk om de oppervlakte schoon te maken. 

Stap 2: De juiste verf

Vervolgens is het natuurlijk tijd om te gaan verven. Wel is het belangrijk om eerst de ruimte af te plakken, zo voorkom je dat er verf komt waar je het niet wil hebben. Ook is het belangrijk om de juiste verf te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten verf. Verf voor op vochtige ruimtes, zoals de badkamer, of verf die bestand is tegen vuil en vlekken. Ook heb je verf op water- en terpentine basis. Ben jij opzoek naar de juiste verf? De verf bij verf-plaza is kwalitatief goed en zij hebben ook nog eens een erg groot assortiment. 

De juiste gereedschappen

Naast dat je de juiste verf nodig hebt, heb je natuurlijk ook de juiste gereedschappen nodig. Zo zijn er veel verschillende kwasten en rollers. Zo zijn er rollers die geschikt zijn voor gladde muren, maar ook voor grove oppervlakken. Ook zijn er verschillende opties qua kwasten, bijvoorbeeld brede en dunne kwasten.

Stap 3: Van boven naar beneden werken

Het is erg belangrijk om van boven naar beneden te werken met verven. Dit omdat verf natuurlijk kan gaan druppelen. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen, door te beginnen met een dunne laag verf. Mocht het toch gebeuren, druppelt de verf naar beneden en is de schade te overzien en makkelijk op te lossen. 

Stap 4: Verf laten drogen

Als laatste is het natuurlijk erg belangrijk om de verf goed te laten drogen, zo voorkom je vlekken en mocht je er per ongeluk tegen aan komen met je kleding, is de ramp te overzien. Mocht je een tweede laag willen aanbrengen is het ook erg belangrijk om de verf goed te laten drogen. Op deze manier krijg je een mooier eindresultaat. 

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen