pinterest
Geef je huis een frisse make-over met deze tips

Geef je huis een frisse make-over met deze tips

Of je nu in een appartement of in een vrijstaand huis woont, het is altijd fijn om eens in de zoveel tijd een nieuwe verandering aan te brengen in je interieur. Een frisse make-over kan er al voor zorgen dat je thuis tien keer beter voelt dan voorheen. Dus als je interieur wat gedateerd of verveeld aanvoelt, is het tijd om aan de slag te gaan. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je eenvoudige tips om je huis in een handomdraai om te toveren tot een warme en gezellige plek.

Kies de perfecte kleurencombinatie

Kleur doet ontzettend veel voor een ruimte. Het kan je huis in een handomdraai vrolijker en levendiger maken. Heb je bijvoorbeeld een saaie witte muur? Kies dan voor een frisse kleur die past bij jouw stijl. Denk bijvoorbeeld aan een zachte pasteltint of juist een felle trendkleur. Experimenteer eens met kleur en je zal verbaasd zijn over het resultaat. Voor een frisse make-over kun je het beste werken met lichte kleuren. Niet alleen zorgen ze voor een rustige en ruimtelijke uitstraling, het oogt ook heel modern en stijlvol. Zorg echter niet dat het te steriel wordt. Met verschillende kleurtinten kun je warmte toevoegen. Kies voor wit laminaat op de vloer voor het meest stijlvolle resultaat. Het past bij iedere woonstijl en is perfect te combineren met meubels en accessoires in iedere kleur en stijl. Wit laminaat is verkrijgbaar in verschillende tinten en is de perfecte basis voor een fris interieur! 

Kies voor een nieuw bankstel

Een nieuw bankstel kan wonderen doen voor je woonkamer. Als je een bank hebt waar je nooit echt helemaal lekker op zit, is het tijd om deze te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een mooie kleur leer of juist een lichte bank met zachte kussens. Een nieuwe bank kan een kamer in een keer een stuk gezelliger maken.

Voeg accessoires toe

Accessoires kunnen een ruimte maken of breken. Kies bijvoorbeeld voor mooie kussens op de bank, of een grote vaas met bloemen op de eettafel als je meer een landelijke woonstijl wilt creëren. Wil je een statement maken met je accessoires? Ga dan voor één item dat echt de aandacht trekt, bijvoorbeeld een grote opvallende lamp. Dit kan een ruimte compleet veranderen!

Verander de indeling

Een simpele manier om je woonkamer een make-over te geven is door de indeling te veranderen. Het kan soms verrassend zijn hoeveel verschil het kan maken als je een bank of stoel net op een andere plek neerzet. Speel eens met de indeling om te kijken wat het beste werkt voor de ruimte.

Vergeet de verlichting niet

Goede verlichting is onmisbaar voor een gezellige sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een aantal staande lampen of een mooie hanglamp boven de eettafel. Ronddwalen in een donkere kamer is natuurlijk allesbehalve gezellig, dus zorg dat je de juiste verlichting hebt voor elke ruimte.

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om je huis een frisse make-over te geven. Of het nu gaat om het toevoegen van accessoires, het veranderen van de indeling of het vervangen van je bankstel, elke tip kan al voor zoveel verschil zorgen. Dus waar wacht je nog op? Veel plezier en succes!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen