pinterest
Zo creëer je de landelijke woonstijl bij jou thuis!

Zo creëer je de landelijke woonstijl bij jou thuis!

Landelijk wonen, wat zijn we er toch dol op. Want landelijk wonen staat voor rust. Voor eerlijke, zachte interieurmaterialen en een vleug nostalgie. Echt landelijk wonen brengt je terug naar de mooiste Zaanse houten huisjes, naar Broek-in-Waterland sferen, naar de polder. Waar een rustieke sfeer in deze moderne tijd wordt gemixt met de Scandinavische woonstijl - want erg veel ontlopen beide sferen elkaar niet - waardoor je tot een zeer modern, landelijke vibe uitkomt. 

Landelijke wonen en de landelijke woonstijl zijn dan ook enorm geliefd en populair. Niet voor niets is menig nieuwbouw woonwijk in Nederland opgetrokken in Scandinavisch, landelijke stijl. Hoe creëer je zelf nu zo'n landelijk gevoel binnen je interieur en exterieur? Dat nemen we in dit artikel met je door.

Haal de rustiek landelijke woonstijl naar binnen

Wat is er nu precies zo kenmerkend aan de landelijke woonstijl, en hoe haal jij 'm ook binnen in huis? We kijken naar een aantal kenmerken:

  • Rustiek is the magic word. Dit houdt in dat je onbehandeld hout gebruikt voor je meubelen, zoals van Robuuste Tafels. Geschikt hout is steigerhout, onbehandeld eiken is fantastisch, maar ook industriële meubels met metalen onderstel passen binnen de rustieke sfeer.
  • Landelijk is eerlijk en echt. Koop dus vooral meubelen en woondecoratie bestaande uit echte materialen, zoals hout, natuursteen, glaswerk en metaal.
  • Combineer onbehandeld houten meubelen met wit houten meubelen, in matte kleur. Ook aardse tinten doen het geweldig binnen het landelijke interieur. Denk hierbij aan mosgroen, okergeel en aardebruin. 
  • Keukens bestaan uit houten kastjes met een robuust graniet, of natuursteen, aanrechtblad. Koop een prachtig nostalgische, rechte wasbak, en plaats hoogglans terracotta tegels (eventueel handbeschilderd) voor de keukenwand. Wát een blikvanger!
  • Vloeren bestaan voornamelijk uit echt hout in plaats van kunststof. Heb jij een laag budget en een houten ondervloer in je woning? Dan kun je ervoor kiezen om de ondervloer mooi op te schuren en deze onbehandeld te gebruiken. Plaats her en der een katoenen geweven vloerkleed. 
  • Als het even kan koop je een uniek onbehandeld houten binnendeur van antiek. Zo een uit een oude boerderij of van een antiekmarkt. Bij een wit-landelijk interieur oogt dit gewéldig! Vaak worden dergelijke deuren uit Oost-Europese landen opgekocht, omdat de plaatselijke bewoners eeuwig met spullen deden.

Landelijk woonstijl voor buiten creëren

Ken jij composiet vlonderplanken? Dit zijn vlonderplanken bestaande uit een mengsel van hout en kunststof. Doordat zij deels uit hout bestaan, kennen zij een rustieke uitstraling en bieden ze veel voordelen ten opzichte van volledig houten planken. Composiet verweerd niet, zorgt niet voor splinters en gaat decennia lang mee. Met composiet vlonderplanken kun je een prachtige rustieke uitstraling creëren in de tuin. Zo gebruik je het voor de aanleg van je terras, maar ook voor de schutting. Staat er een stenen schuur in de tuin? Je maakt 'm instant landelijk door hem te bekleden met composiet planken. 

Mooie tuinaccessoires ronden de landelijke look af: mooie betonnen krukjes, tuinbanken en tafeltjes matchen perfect met hout, en een mooie loungebank mag eigenlijk niet ontbreken, evenals groen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen