pinterest
Hoe je een geschikte vloer kiest voor een specifieke kamer, zoals een keuken of badkamer

Hoe je een geschikte vloer kiest voor een specifieke kamer, zoals een keuken of badkamer

De vloer in een ruimte is in feite de basis van de rest van het interieur, waardoor hij ontzettend bepalend is voor het totaalplaatje. Veel mensen vinden het dan ook lastig om de juiste vloer te vinden. Belangrijk daarbij is om allereerst te bepalen welke sfeer je wilt neerzetten. Maak bijvoorbeeld een moodboard en kies de kleuren voor de wanden, meubels en accessoires. Daarna kijk je naar de verschillende opties op het gebied van vloeren en de voor- en nadelen ervan bij elke ruimte.

Een geschikte vloer voor de badkamer of het toilet

Een vloer voor de badkamer of op het toilet moet uiteraard volledig vochtbestendig zijn. Tegels zijn een voor de hand liggende keuze, maar weet dat ook een vinylvloer of PVC zeer geschikt is. Wanneer je daarvoor kiest, kan je de vloer vanuit de gang doortrekken in de badkamer, wat een heel mooi effect heeft. Bij Ambiant vloeren vind je veel geschikte opties, die allemaal ontzettend stijlvol staan in badkamers, maar ook in toilet- en wasruimtes.

Een geschikte vloer voor de keuken

Ook in de keuken is het handig om voor een vochtbestendige vloer te kiezen. PVC en vinyl zijn daar zeer populaire opties voor. Kies bij voorkeur voor een kleurtint die goed past bij de keukenkastjes en houd er rekening mee dat de keukenvloer vaker schoongemaakt moet worden dan de vloer in bijvoorbeeld slaapkamers. Ook om die reden is PVC zeer geschikt. Bekijk meer op de website van Ambiant en vraag gratis kleurstalen aan om ze in het echt te kunnen bekijken.

Een geschikte vloer voor de woonkamer

De woonkamer is de ruimte die doorgaans het meest wordt gebruikt. Om die reden moet de vloer tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Omdat het doorgaans een redelijk grote ruimte betreft, heeft de vloer een groot effect op de sfeer. Een donkere vloer maakt de ruimte wat kleiner en knusser, terwijl een lichte vloer deze juist groter doet lijken. Heb je een klein budget? Ga dan voor een laminaatvloer of vinyl. Heb je wat meer te besteden? Dan is PVC een goede optie, of zelfs een echte houten vloer.

Een geschikte vloer voor de slaapkamer

De meest warme en comfortabele ruimte in huis is natuurlijk de slaapkamer. Daar wil je een vloer die prettig voelt aan de voeten, waardoor laminaat doorgaans minder geschikt is. PVC en vinyl voelen al een stuk prettiger, maar tapijt is natuurlijk het zachtst. Tapijt is wel wat lastiger schoon te maken, dus wellicht minder geschikt voor de slaapkamers van de kinderen. Voor veel mensen gaat er echter niets boven een tapijtvloer op de slaapkamers, wat bovendien voor een hele prettige akoestiek zorgt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen