pinterest
Kies voor een levensloopbestendige indeling van je woning

Kies voor een levensloopbestendige indeling van je woning

Overweeg je naar een nieuwe woning te verhuizen, omdat de bestaande woning veel te groot geworden is nadat je kinderen het huis verlaten hebben? Een goed moment om eens na te denken over een levensloopbestendige woning. Ook wanneer je besluit je bestaande huis opnieuw in te delen en te verbouwen, is het slim te kijken naar de eigenschappen van zo’n levensloopbestendig huis. Dergelijke woningen zijn zo ontworpen en ingericht, dat bewoners hier in de basis hun hele leven kunnen blijven wonen. Om direct een voorbeeld te noemen van de eigenschappen van zo’n woning: het huis is gelijkvloers. Je slaapt op dezelfde etage, als waar je van een kop koffie geniet en een warme douche neemt. 

In het interieur kun je een woning voorbereiden op de fase waarin je minder mobiel bent, door bijvoorbeeld voor een sta op stoel van Meubelzorg te kiezen. Deze stoelen bieden verschillende voordelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Interieur passend bij de behoeftes en wensen van senioren 
Naarmate je ouder wordt, zal het steeds meer moeite kosten om je door de woning te bewegen. Het is voor veel mensen reden om het interieur van hun huis aan te passen aan de gemiddelde behoeftes en wensen van senioren. Een sta op stoel bestellen bij Meubelzorg is, zoals reeds genoemd werd, een van de mogelijkheden die je in zo’n geval hebt. Deze stoelen helpen ouderen op te staan, wanneer zij wat stijver zijn. Bij een klassieke fauteuil of bank zal een oudere eerst naar het puntje van de stoel moeten schuiven, om vervolgens voorzichtig op te staan. Bepaald niet comfortabel! 

Een andere manier om het interieur levensloopbestendig te maken: kies in de badkamer en bijvoorbeeld in een los toilet voor het gebruik van wandsteunen, een anti-slip mat op de grond en een speciaal krukje onder de douche. De wandsteunen helpen je, net als de sta op stoel in de woonkamer, bij het opstaan van het krukje en bieden stabiliteit. 

Bredere doorgangen in een levensloopbestendige woning 
In een levensloopbestendige woning wordt vaak bewust voor bredere doorgangen gekozen. Deze doorgangen maken dat men in de woning kan blijven wonen, op het moment dat een rollator, rolstoel of bijvoorbeeld scootmobiel vereist is. De doorgangen voorkomen botsingen, met alle risico’s van dien. Niet alleen maakt men de deuropening breder, ook worden drempels en andere obstakels weggehaald. Zeker in oudere woningen is het heel gebruikelijk om een dorpel te gebruiken bij iedere doorgang in de woning. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen