Hoe je je huis toegankelijk kunt maken voor rolstoelgebruikers

Je denkt er misschien niet zo snel over na. Maar op het moment dat een rolstoelgebruiker jouw woning wenst te betreden, zijn er een aantal investeringen die zeker het overwegen waard zijn en die dus ook echt niet mogen ontbreken. Op deze manier is het huis veel makkelijker te bereiken, maar ook binnenshuis is het navigeren voor een rolstoelgebruiker ook weer net even wat makkelijker. Is je interesse gewekt? En wil je graag weten hoe je dit goed aan kunt pakken? We hebben de belangrijkste investeringen voor je eigen woning alvast op een rijtje gezet.

Zorg altijd voor deuren met een breder kozijn

Een rolstoelvriendelijk huis begint natuurlijk bij de deurbel. Investeer daarom meteen in een buitendeur met een breder kozijn. En pak daarna ook meteen de deuren binnen in je woning uit. Hierdoor voorkom je ongemakkelijke situaties, waarin vervelend moet worden gemanoeuvreerd. Op het internet is meer dan genoeg informatie te vinden over de gewenste afmetingen als het aankomt op de breedte van de gloednieuwe deur. En dat scheelt je dus weer enorm veel uitzoekwerk en tijd. Wel zo handig natuurlijk.

Heb je al gedacht aan het gelijkvloers maken van de woning?

Heb je eenmaal de deuren bij jou in huis een keer goed onder handen genomen? Dan is het ook een goed idee om eens een keer naar de beneden- en bovenverdieping te kijken. Misschien heb je een verdieping die niet gelijkvloers is of de dorpels steken op dit moment te veel uit. In beide gevallen is het een goed idee om daar ook snel de nodige aanpassingen door te voeren. Kies er bijvoorbeeld voor om de vloer gelijkvloers te maken, bijvoorbeeld door een plateau tussen de verschillende hoogtes te leggen. Hierdoor is een ingrijpende en prijzige verbouwing dus ook niet nodig. En dat scheelt weer aardig wat kosten.

Verschillende handige investeringen kun je erg makkelijk online doen

Het beste van alles? Verschillende handige investeringen kun je erg makkelijk online doen, zoals in de webshop van Totale Zorgwinkel. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten op je bestelling en kun je snel aan de slag gaan met het rolstoelvriendelijk maken van je woning. Neem daarnaast ook altijd even een keer contact op met bijvoorbeeld de zorgverzekeraar of arts. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van wat voor soort investeringen een erg goede keuze zijn. Start je binnenkort al met het upgraden van je eigen woning?

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen