pinterest
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

Het aanschaffen en ophangen van nieuwe gordijnen lijkt heel eenvoudig, maar kan toch een verrassende uitdaging zijn. Er worden namelijk nog vaak fouten gemaakt die een mooi eindresultaat in de weg zitten. Dat is natuurlijk erg zonde. In dit artikel lees je wat de meest gemaakte fouten zijn bij het ophangen van gordijnen. Ook delen we diverse tips om wél de goede keuzes te maken. Bijvoorbeeld hoe je de juiste breedte bepaalt en de beste gordijnrails uitkiest. 

1. Gordijnen ophangen op de verkeerde hoogte

Het komt regelmatig voor dat mensen de gordijnen op de verkeerde hoogte hangen. En dan voornamelijk te laag. Vaak wordt gedacht dat de gordijnroede of rails direct boven het raam moet hangen, maar hierdoor lijkt een kamer veel kleiner. Het is dus mooier om de gordijnen ongeveer 10 tot 15 centimeter boven het raam te bevestigen of (indien mogelijk) vlak tegen het plafond. Dit maakt de ruimte optisch groter en hoger. 

2. Kiezen van de verkeerde gordijnroede of –rails

Kies niet zomaar een gordijnroede of -rails. Besteed voldoende aandacht aan het uiterlijk en de functionaliteit. Pas de kleur bijvoorbeeld aan op de gordijnen of een ander element in het interieur. Zo vormt alles een mooi geheel. Kijk daarnaast welke manier van ophangen het beste op je wensen aansluit. Een gordijnroede is bijvoorbeeld erg robuust, terwijl rails heel minimalistisch ogen. Is gebruiksgemak erg belangrijk voor je? Kijk dan eens naar elektrische gordijnrails om het jezelf makkelijker te maken. Koop je gordijnrails bij Poweredblinds om zeker te zijn van goede kwaliteit en een optimaal resultaat. 

3. Te smalle gordijnen voor het raam

Let bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen goed op de breedte. Het gebeurt nog regelmatig dat de gordijnen eigenlijk te smal zijn voor het raam. Dit ziet er niet zo stijlvol uit. Meet daarom de breedte van het raam/de wand goed op en tel er aan beide kanten zo’n 15 centimeter bij op.

4. Niet letten op de plooien

Maak de keuze uit verschillende soorten plooien. Houd hierbij niet alleen rekening met het uiterlijk en de materiaalkeuze, maar ook met de afmetingen. Zo heb je bij een dubbele plooi meer stof nodig voor het luxueuze effect.

5. Niet stomen of strijken voor het ophangen

Vergeet niet om je gordijnen even te strijken voordat je ze ophangt. Anders blijven er kreukels zichtbaar. Het is nog handiger om gebruik te maken van een stomer. Dit kun je doen als de gordijnen al hangen.

Welke fout heb jij al eens gemaakt bij het ophangen van gordijnen?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen