pinterest
Hardhouten vlonder in de tuin? Zo houd je deze zo lang mogelijk goed!

Hardhouten vlonder in de tuin? Zo houd je deze zo lang mogelijk goed!

Een hardhouten vlonder in de tuin is prachtig, en hier wil je dan ook zo lang mogelijk van genieten. Om ervoor te zorgen dat jouw hardhouten vlonder zo lang mogelijk mooi blijft en zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. In deze blog lees je meer over hoe je jouw houten terrasvloer kunt onderhouden.

Regelmatig vegen

Allereerst is het belangrijk om de hardhout planken regelmatig te reinigen en te vegen. Een goede schoonmaakroutine is dan ook zeer van belang wanneer je je hardhouten vlonder zo lang mogelijk goed wilt houden. Verwijder regelmatig vuil en bladeren. Dit kan namelijk vocht vasthouden waardoor de kans op schimmelvorming wordt vergroot. Regelmatig de bezem over de vlonder halen is dus erg belangrijk!

Grondig reinigen

Verder is het belangrijk om zo nu en dan een grondige reiniging te doen. Hier kun je het beste mild reinigingsmiddel en een zachte borstel voor gebruiken. Zo kun je het hout dieper schoon maken en eventuele vlekken verwijderen. Het is belangrijk om het schoonmaakmiddel na de schoonmaak goed van het hout af te spoelen. 

Laat de hogedrukreiniger staan!

Men denkt al vaak aan een hogedrukreiniger om de tuin te reinigen. Toch raden we het af om dit apparaat op je vlonder te gebruiken. Dankzij de hoge druk kan deze namelijk de natuurlijke oliën en de beschermende laag van het hout beschadigen. Daarom is het belangrijk om de hogedrukreiniger te laten staan, en te kiezen voor een zachte borstel of een tuinslang om de vlonder schoon te maken. 

Onderhoud

Dat het belangrijk is om de vlonder goed schoon te houden, mag nu wel duidelijk zijn. Verder is het ook belangrijk om de vlonder goed te onderhouden, bijvoorbeeld met olie. Controleer regelmatig de afwerking van de vlonder, en herstel beschadigde of versleten delen. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden, is het belangrijk om deze zo nu en dan opnieuw in te oliën of te beitsen.

Krassen en beschadiging voorkomen

Krassen en andere beschadigingen zien er natuurlijk nooit mooi uit op een houten vloer. Belangrijk is dan ook om deze te voorkomen. Probeer daarom ook altijd je meubels op te tillen, in plaats van dat je deze over de grond heen schuift. Mocht het toch nodig zijn om sommige grote meubelstukken te verschuiven, dan kun je het beste viltjes onder de meubels plaatsen. 

Zo is hardhout, net als douglas hout, een geschikte houtsoort voor buiten. Wel is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen