pinterest
Duco zorgt voor voldoende ventilatie

Duco zorgt voor voldoende ventilatie

Voor je gezondheid en je woning is het belangrijk om goed te ventileren. Zeker op een aantal specifieke plekken is dit zeer relevant. Met name in de vochtige ruimtes zijn ventilatieroosters bijna noodzakelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de doucheruimtes. Vooral wanneer je een doucheruimte zonder ramen hebt, kan dit een groot probleem zijn. De vochtige lucht kan dan geen kant op en resulteert in vochtige en schimmels.

Bij schimmelbestrijders is dat de kans vrij groot is dat de schimmel snel terugkomt. Een ventilatierooster kan uitkomst bieden.

Er zijn meerdere soorten schimmels, maar er komt bijvoorbeeld regelmatig zwarte schimmel voor in de badkamer zonder goede ventilatie. Niet alleen is dit schadelijk voor de gezondheid, maar het is bovendien ook nog eens erg smerig. Natuurlijk heb je schimmelbestrijders waarmee je de schimmel weg kunt krijgen. Het nadeel daarvan is alleen dat als je het probleem niet bij de wortel aanpakt, de kans vrij groot is dat de schimmel snel terugkomt. Daar schiet je dus niets mee op. Een Duco ventilatierooster kan dan uitkomst bieden.

Afbeelding

Ventilatie in de slaapkamer

Maar ook andere ruimtes in je huis kunnen zeer vochtig worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de slaapkamer. Misschien droog je regelmatig weleens was in de slaapkamer. Of je transpireert veel tijdens het slapen. In beide gevallen is het belangrijk om een Duco ventilatierooster aan te schaffen. Schimmel in de slaapkamer is namelijk heel erg ongezond. Nog ongezonder dan in de badkamer omdat je hier doorgaans veel langer in verblijft dan in een badkamer. Je ademt dan al die ongezonde lucht in en dat kan op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen teweegbrengen. Met een Duco ventilatierooster kun je ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid minder is en de kans op schimmel ook vermindert.

Twee typen Duco ventilatieroosters

Ventilatieroosters moeten uiteraard van uitstekende kwaliteit zijn. Bij Duco weet je zeker dat het voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen. De roosters zijn namelijk uitvoerig getest en voldoen aan alle belangrijke kwaliteitseisen. Bovendien zijn de roosters van Duco bijzonder duurzaam.

Je kunt kiezen uit 2 soorten roosters. Ten eerste, het natuurlijke ventilatierooster dat al jarenlang in omloop is voor optimale ventilatie van je huis. Dit ventilatierooster is volledig regelbaar via de handels aan beide kanten. Ten tweede het innovatieve, zelfregelende ventilatierooster dat je kan herkennen aan de ZR-aanduiding. Dit is een zelfregelend ventilatierooster dat met name geschikt is voor een woning waarbij je last hebt van harde wind. Het profiel van dit Duco ventilatierooster sluit zich automatisch bij harde windvlagen. Hierdoor wordt het grootste deel van de wind buitengehouden. Zo heb je het voordeel van een gezonde ventilatie zonder de nadelen van tocht in huis.

Duco biedt ook nog handige accessoires aan voor de ventilatieroosters zoal pollenfilters, droogbeglazingsrubbers en buitenprofielen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen