pinterest
Wat mag je van een makelaar Almere verwachten?

Wat mag je van een makelaar Almere verwachten?

Wil je een huis kopen of verkopen, dan is het aan te raden een deskundig makelaar in de arm te nemen. Zonder makelaar mis je de juiste kanalen zoals Funda en kan het lastiger worden je huis tegen de gewenste prijs te kopen of verkopen. Een makelaar heeft bovendien de juiste connecties en weet exact wat hij moet doen om de juiste doelgroep te bereiken. Je kan hier uiteraard ook proberen zelf achter te komen, maar dat kost niet alleen veel van je kostbare tijd, je moet ook het wiel opnieuw uit vinden. Het is gebleken dat een onderhandse verkoop, zonder makelaar veel minder effectief is. De tijd die je hieraan kwijt bent, kan je beter aan leukere dingen besteden en de verkoop of koop voor een groot deel uitbesteden.

Wil je een huis kopen of verkopen in Almere, dan is een doorgewinterde makelaar Almere een aanrader. De makelaar Almere kent de stad en omgeving op z’n duimpje en weet alles over de marktontwikkeling en over de leefbaarheid in de verschillende buurten. Hij is bovendien ook een slimme connectie voor andere zaken. Als je je huis gaat verkopen, wil je wellicht ook weer een nieuw huis kopen. Dezelfde makelaar kan je daar dan tegelijkertijd bij helpen. Dat scheelt ook weer in bijvoorbeeld de courtage die je gaat betalen

Afbeelding

De vereisten van een goede makelaar Almere

Een vakkundig makelaar Almere moet voldoen aan een aantal vereisten. Ten eerste moet de makelaar goed kunnen luisteren en precies weten wat de verkoper of koper van het huis wil, zodat hij kan vaststellen wat jouw wensen zijn. Na deze inventarisatie zal hij je een overzicht moeten geven over de buurt en vergelijkbare huizen die daar verkocht zijn. Vervolgens stelt hij in overleg een plan van aanpak voor. Naast de prijsstelling gaat hij je huis onder de aandacht brengen via huizenwebsites zoals Funda of via de sociale media. Na het inplannen van de aangevraagde bezichtigingen, speelt hij een sleutelrol in het contact tussen beide partijen. Een goede makelaar Almere moet oprecht en deskundig zijn en je ten alle tijden van een goed advies kunnen voorzien. Anders kunnen er achteraf problemen ontstaan en dat is wel het laatste waar je zin in hebt. 

Uiteraard zal de makelaar bekend zijn met de woningmarkt in Almere. Wat is de juiste prijs van een woning en hoe moet de woning worden getaxeerd? Wat is een realistische prijs? Daarnaast moet een makelaar een goed onderhandelaar zijn. Hij dient altijd jouw belang.

Diensten

Je kan er dus vanuit gaan dat een vakkundig makelaar Almere voldoet aan alle bovenstaande vereisten. Naast bovengenoemde zaken kan de makelaar je ook met andere zaken van dienst zijn. Zo kan hij je helpen met het taxeren van je huis voor de verzekering of hypotheek. Veel mensen weten namelijk niet precies wat de waarde van een huis is. Daarnaast heb je ook de keuze om de totale verkoop van je huis uit te besteden, of slechts een gedeelte. Daarnaast kan je ervoor kiezen of je begeleid wilt worden met bezichtigingen, of dat je dit zelf doet. Dit heeft natuurlijk ook met je budget te maken en ook met hoe snel je je huis wilt verkopen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen