pinterest
Een laadpaal voor thuis; een do or don't?

Een laadpaal voor thuis; een do or don't?

Afbeelding

Elektrisch rijden wordt de standaard. Als er tussen 2022 en 2035 nog geen andere duurzame vervoersoplossing is, dan heeft waarschijnlijk het overgrote deel van Nederland een elektrische auto. Ga je zelf elektrisch rijden? Dan heeft dat wel impact. Zo heb je allereerst een laadpaal nodig. Want ja, je auto heeft toch stroom nodig als je vooruit wil komen. 

Nu heeft Nederland de grootste laaddichtheid van Europa, dus het smoesje van ‘niet kunnen opladen’ is niet meer van deze tijd. Maar wat als je achteraf woont? Dan is de kans groot dat er geen publieke laadpaal is. Je hebt dan een laadpaal voor thuis nodig. Hoe kun je ervoor zorgen dat de laadpaal geen doorn in het oog is? Wij hebben het uitgezocht voor je! 

Een laadpaal aan huis

Een laadpaal aan huis kan op verschillende manieren. Zo kun je een echte paal neer laten zetten, maar kun je er ook voor kiezen om een laadstation aan de buitenmuur op te hangen. Deze zogenaamde ‘’Wallbox’’ valt niet op. De laadpaal is namelijk in je gevel verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je niet constant tegen een laadpaal aankijkt, maar dat het opgaat in het huis. Vooral een aanrader als je een oud huis hebt, welke stijl je dan ook wil aanhouden. 

Hoe laad je je auto dan thuis op?

Je laadt je accu op door middel van stroom. Deze stroom komt gewoon binnen via het net. Zo profiteer je ook van de tarieven van je netbeheerder. En die eigen tarieven wil je, omdat de tarieven van een publieke laadpaal of een laadpaal bij een tankstation, aanzienlijk duurder zijn! Wil je maximaal besparen? Dan kun je er ook voor kiezen – mits je zonnepanelen hebt – om te laden via je zonnestroominstallatie. Er zijn diverse laadpalen die de technologie al bevatten, zodat jij kunt laden via je zonnepanelen. Je kunt niet met elke laadpaal groene energie laden, want de stroom moet eerst nog vervormd worden. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat je de accu vernielt. 

Verschillende soorten laadpalen

En dan nu nog het belangrijkste; welke laadpaal kopen? Wij geven je alvast één tip: bespaar niet teveel op je laadpaal. Als je ervoor kiest om toch te besparen op je laadpaal, kan het zijn dat je een verkeerde keuze maakt. Je zit namelijk best wel lang vast aan één laadpaal. Daarom kun je beter de keuze maken om gelijk een laadpaal te kiezen met veel functies en er natuurlijk één die slim laadt! Als je slim kan laden, kun je ook gebruik maken van het daltarief. Zo verdien jij je laadpaal nog sneller terug en ben jij klaar voor de toekomst!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen