pinterest
6 interieurideeen voor 2022

6 interieurideeen voor 2022

Afbeelding

De afgelopen twee jaren hebben we meer thuis gewerkt dan ooit. Dat maakt dan ook dat het interieur een belangrijker plekje heeft gekregen in ons leven. We zien talloze stijlen en opties, maar wat zijn nou dé interieurtrends van 2022? We nemen ze graag met je door.

1. Duurzame materialen

Duurzaamheid speelt al een tijdje een rol in onze samenleving. We zagen in 2021 steeds meer duurzame elementen in design interieurs, en deze trend blijft doorgaan. Vaak wordt er gekozen voor tweedehands meubilair, gecombineerd met duurzame en tijdloze stoffen. 

2. Warme aardetinten

Ook aardetinten zagen we al eerder voorbij komen. Onder aardetinten verstaan we natuurlijk beige en groen, maar nu ook oranje! En dan bedoelen we niet de felle ‘Koningsdag’ oranje, maar roestoranje. Oranje brengt veel warmte in je interieur, en de kleur is prachtig te combineren met donkerblauw. 

3. Statement stukken

Een statement stuk is iets wat de aandacht trekt in je interieur. Dit kan een groot iets zijn zoals bijvoorbeeld een tv kast met haard, maar dit kan ook kleiner zijn. Denk dan aan een poster, een hertenkop aan de wand of een unieke stoel.

4. Kleurvlakken

Steeds vaker zien we een witte muur met een gekleurd vlak erop. Dit kan in de vorm van een cirkel of bijvoorbeeld een vierkant zijn. Het grote voordeel? Je hoeft niet zoveel te schilderen, en als je het zat bent schilder je het weer wit.

5. Opvallend behang

Gekke prints, metallic of structuurbehang? Het kan allemaal. Kies een wand uit die er uit mag springen, of behang de hele kamer. Is een gekke print toch wat te druk? Kies dan voor bijvoorbeeld een jungle behang. Natuurbehang is helemaal in, en daarmee blijf je in de natuurlijke kleuren.

6. Ronde vormen

Het is fijn om rechte lijnen te doorbreken met ronde vormen. Inmiddels zien we vaak ronde stoelen, eettafels, banken en zelfs muren. Door deze vormen te combineren met een zacht materiaal, ogen de meubelstukken nóg zachter. Wanneer een geheel nieuw interieur te veel is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om ronde accessoires toe te voegen aan je interieur. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen