pinterest
Welke garagedeur past het beste bij uw woning?

Welke garagedeur past het beste bij uw woning?

Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur maar twijfelt u wat voor type het meest geschikt is voor uw situatie? De keuze voor uw garagedeur kunt u het beste baseren op hetgeen waar u de garage (en dus de garagedeur) voor gebruikt. Bergt u met name spullen op in uw garage, parkeert u uw auto of is het een verlengstuk van uw woning? Hieronder nemen we u mee in de meest voorkomende situaties en het type garagedeur dat daar het beste op aansluit.

Afbeelding 

Garage als opslagruimte voor fietsen, scooters of motoren

Wanneer u dagelijks met een fiets, scooter of motor de garage in- en uitloopt zijn openslaande garagedeuren aan te raden. U kunt namelijk naar wens één of beide deurvleugels openen. De deurvleugels kunt u open laten staan met handige omklapvoetjes.

Garage voor het parkeren van uw auto

Stalt u uw auto dagelijks in de garage? Dan is een elektrische garagedeur aan te raden. Deze kunnen naar wens naar boven of zijwaarts geopend worden. Dit kan zowel op afstand als via het deurpaneel.

Afbeelding 

Garage als achterom voor het huis

Grenst uw garage aan uw woning en gebruikt u hierdoor uw garagedeur als een extra entree om binnen te geraken? Dan zijn openslaande garagedeuren de beste keus. Deze garagedeuren zijn namelijk gemakkelijk te openen door alle leden van het gezin, zelfs de kleintjes. Een wereld van verschil in vergelijking met oude kanteldeuren, licht in gewicht én geen herrie.

Wanneer u zowel uw auto in uw garage parkeert maar deze ook gebruikt als ‘achterom’ dan is een sectionaaldeur met loopdeur aan te raden. 

Garage als kantoor-, praktijk- of hobbyruimte

Omdat de garage gebruikt wordt als extra ruimte is een grote deuropening niet noodzakelijk. Het gaat dan met name om het in- en uitlopen van personen. Openslaande garagedeuren zijn dan een verstandige keuze omdat er maar één deurvleugel geopend hoeft te worden. Wanneer er veel uren worden doorgebracht in de garage is daglicht wel zo prettig. Het advies is om dan te kiezen voor een garagedeur met HR++ glas, want ook behaaglijk warm zitten is een must.

Garagedeuren specialist Different Doors

Zowel voor openslaande garagedeuren als houten, elektrische garagedeuren bent u bij Different Doors aan het juiste adres. Zij adviseren u over welke garagedeur het beste bij uw woning past. 

Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur? Of wilt u graag meer weten over de diverse mogelijkheden? Bezoek de website van Different Doors voor inspiratie en advies!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen