pinterest
Bereid je verhuizing goed voor met deze stappen

Bereid je verhuizing goed voor met deze stappen

Afbeelding

Je hebt een nieuw huis gekocht, gefeliciteerd! Tijd voor de verhuizing. Verhuizen is spannend en kan heel stressvol zijn. Er zijn namelijk veel dingen waar je aan moet denken en die je moet regelen. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Met deze praktische tips ben jij optimaal voorbereid op je verhuizing. 

Bereid je verhuizing voor 

Al je spullen moeten van je oude huis naar je nieuwe huis komen. Afhankelijk van het verhuismoment heb je dagen, weken of maanden de tijd om je verhuizing zo goed mogelijk voor te bereiden. Maak een lijstje van alle spullen die je meeneemt naar je nieuwe huis. Als je al binnen enkele dagen verhuist, kun je de spullen die mee moeten alvast klaar zetten. 

Pak je spullen goed in

Pak al je spullen, behalve je meubels, in dozen in. Gebruik hier stevige dozen voor, zodat niet halverwege de rit de bodem eruit valt en alles op straat ligt. Met een goede voorbereiding en deze tips hoef jij geen stress te hebben over je verhuizing. 

Tip: Schrijf niet op de bovenkant, maar juist op de voorkant van de doos wat er in zit of voor welke ruimte deze bedoeld is. Als je dan dozen stapelt, kun je in ieder geval nog zien wat er in zit en waar het heen moet. Kijk hier voor nog meer handige verhuistips. 

Bescherm je meubels tegen schade door stoten en vallen

Net als je kleinere spullen en je elektronica, wil je natuurlijk ook dat je meubels veilig op hun bestemming aankomen. Pak je meubels daarom in met lakens, handdoeken of zeil. Zo bescherm je ze tegen schade die kan ontstaan als de meubels ergens tegenaan stoten of vallen.

Tip: sluit je woonverzekering zo af, dat hij ingaat op het moment dat je woning op jouw naam staat. Zo is je huis al verzekerd zelfs als je er zelf nog niet in woont, en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Lees ook: Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven aan de gemeente?

Een verhuizer regelen

Je kunt je verhuizing zelf regelen, maar je kunt hier ook een verhuisbedrijf voor inschakelen. Dit scheelt je een hoop moeite en tijd en je weet zeker dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Een verhuisbedrijf kost natuurlijk wel geld. Vraag daarom bij zoveel mogelijk verhuisbedrijven een offerte aan, om de beste prijs te krijgen.

Controleer de voorwaarden van het verhuisbedrijf

Check of het verhuisbedrijf is aangesloten bij brancheorganisatie Erkende Verhuizers. In de voorwaarden van deze verhuisbedrijven is opgenomen, dat schade die zij aan je spullen veroorzaken, bijna altijd door hen wordt vergoed. Er kunnen wel uitzonderingen in de voorwaarden staan, waardoor je de schade niet vergoedt, krijgt. Lees daarom goed de voorwaarden van het verhuisbedrijf voor je ermee in zee gaat. 

Regel je woonverzekering

Als je een woning hebt gekocht is het verstandig om ook een woonverzekering af te sluiten. Hiermee kun je je huis én spullen verzekeren tegen schade. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Een opstalverzekering afsluiten doe je bijvoorbeeld als je schade aan je huis (en alles wat daaraan vastzit) wilt dekken. Met een inboedelverzekering verzeker je juist alle spullen ín je huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen