pinterest
Waterbed kopen: mono of duo systeem?

Waterbed kopen: mono of duo systeem?

Wil je binnenkort een waterbed kopen, maar ben je er nog niet uit welk systeem het beste bij je past? Of ben je misschien nog helemaal niet bekend met het zogenaamde mono systeem en duo systeem van waterbedden? Scrol dan gauw verder om dit artikel te lezen. De informatie zal zeker goed van pas komen!

Waterbed met mono systeem

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een waterbed met mono systeem uit één matras. Een mono watermatras is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zowel in een eenpersoons als een tweepersoons variant. Bij dit type matras heb je maar één verwarmingselement nodig om de temperatuur te regelen. Daarnaast heb je geen gleuf in het midden, wat bij twee losse matrassen wel het geval is. 

Waterbed met duo systeem

Bij een waterbed met duo systeem bestaat het matras uit twee delen. Je kunt de twee matrassen los van elkaar samenstellen en aanpassen. Ieder matras heeft een eigen verwarmingselement, waardoor je zelf de temperatuur kunt bepalen. Ook kunnen de matrassen allebei een andere stabilisatiegraad hebben. Er zit wel een gleuf in het midden bij dit type waterbed, maar die kun je eventueel wegwerken met een matrastopper of matraswig.

Welk waterbed past bij jou?

Nu je weet welke systemen er zijn, kun je een keuze maken tussen de twee soorten waterbedden. Wanneer je je kunt vinden in vrijwel alle onderstaande punten, raden we aan om te kiezen voor een waterbed met duo systeem:

- Je bent op zoek naar een tweepersoons waterbed

- Jij en jouw partner schelen veel in gewicht

- Jij en jouw partner hebben andere voorkeuren wat betreft hardheid/ondersteuning

- Jij en jouw partner willen de temperatuur van het waterbed apart van elkaar kunnen verstellen

- Wanneer jouw partner zich omdraait of beweegt, wil je zo min mogelijk last hebben van deini

Andere keuzes en aandachtspunten

Heb je een keuze kunnen maken? Verdiep je dan ook in de andere mogelijkheden en aandachtspunten. De meeste mensen kiezen bijvoorbeeld voor een softside waterbed, maar je zou ook eens kunnen kijken naar een hardside waterbed. Bepaal daarnaast de gewenste stabilisatiegraad van het watermatras. Pas de stabilisatiegraad aan op jouw lichaamsgewicht, slaaphouding en de gewenste ondersteuning. Hoe hoger de stabilisatie, hoe sneller het water stil komt te liggen en hoe beter de ondersteuning. Bij een waterbed met duo systeem kun je de stabilisatiegraad van beide matrassen los van elkaar bepalen. Bij een waterbed met mono systeem kies je één stabilisatiegraad voor het gehele matras

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen