pinterest
Tips om je matras goed te onderhouden

Tips om je matras goed te onderhouden

Om de levensduur van je matras te verlengen, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Zo houd je het bed schoon en in topconditie. Hoewel de onderhoudsklusjes helemaal niet lastig zijn, wordt het toch nog vaak vergeten. We delen daarom een aantal simpele en effectieve onderhoudstips in het onderstaande artikel. Deze tips zijn zowel toe te passen voor het onderhoud van normale bedden en boxspring bedden als voor waterbedden.

Laat het matras luchten

Wat voor een soort matras je ook hebt, het is altijd belangrijk om het te laten luchten. Sla daarom iedere ochtend je beddengoed open en zorg voor goede ventilatie in de slaapkamer. Het is natuurlijk veel mooier om het bed direct netjes op te maken, maar het openslaan van de dekens is een stuk beter voor de hygiëne en conditie van je matras.

Bescherm het matras

Bescherm jouw matras tegen beschadigingen, vocht en vuil. Voorbeelden van matrasbeschermers zijn hoeslakens, moltons en tijken. Hiermee verleng je de levensduur van het matras aanzienlijk. Je kunt ook een topmatras op het normale matras leggen om slijtage zo veel mogelijk te voorkomen. Deze extra laag zorgt bovendien voor meer comfort. Er zijn eventueel wasbare topmatrassen verkrijgbaar voor optimale hygiëne. Kun je jouw topmatras niet wassen? Laat het dan regelmatig goed luchten zodat vocht kan verdampen.

Was het beddengoed wekelijks

Het is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk voor een fris en schoon matras. Probeer iedere week al het beddengoed te verschonen. Was alles volgens de wasvoorschriften op het label. Een hoeslaken of molton kan vrijwel altijd in de wasmachine. Heeft jouw matras of watermatras een tijk? Kijk dan of je het af kunt ritsen. Bij een tijk is het voldoende om het eens per maand te wassen, mits je het bed dagelijks goed laat luchten.

Watermatras? Voeg waterbed conditioner toe

Slaap jij op een waterbed? Dan is het noodzakelijk om ieder half jaar waterbed conditioner toe te voegen aan het water. Dit middeltje gaat schimmel, bacteriën en algengroei tegen. Zo houd je het matras dus lekker fris en verleng je de levensduur. Je kunt gemakkelijk een online waterbed kopen en direct een aantal flesjes waterbed conditioner bestellen. 

Keer het matras regelmatig om

Heb je een normaal matras? Dan is het belangrijk om het matras regelmatig te keren. Op deze manier kun je kuilvorming voorkomen. Let wel op: sommige matrassen hebben een boven- en onderkant, waardoor je ze niet zomaar kunt omkeren. Controleer dit dus altijd even van tevoren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen