pinterest
5x waarom je een PVC vloer in huis kunt overwegen

5x waarom je een PVC vloer in huis kunt overwegen

Een nieuwe vloer nodig in huis? Of je nu op zoek bent naar een vloer voor in de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer: je mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn namelijk veel soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Dit kan het dan ook extra lastig maken om een goede keuze te maken. Het is goed om de voor- en nadelen van soorten vloeren tegen elkaar af te wegen. Waar je zeker over na kunt denken, zijn PVC vloeren. Waarom je een PVC vloer in huis kunt overwegen? Wij zetten hieronder vijf goede redenen op een rij!

Lange levensduur

Een goede reden om voor een PVC vloer te kiezen in huis, is omdat deze vloer een lange levensduur heeft. Dit heeft te maken met het feit dat de vloer enorm sterk is, zeker in vergelijking met veel andere materialen. Dankzij de sterke toplaag kan een PVC vloer ongeveer 25 jaar mee, waardoor je van deze vloer dus lang kunt genieten.

Weinig onderhoud nodig

Waarom je ook zou kunnen kiezen voor een PVC vloer, is omdat deze vloer maar weinig onderhoud nodig heeft. En dit is fijn, want zo heb je hier nauwelijks omkijken naar. Deze vloer is goed schoon te houden door regelmatig te stofzuigen of te dweilen. Het vergt dus geen lastig onderhoud, wat zeker een groot voordeel is.

Geluiddempend en waterbestendig

Een PVC vloer in huis is ook ideaal omdat deze geluiddempend en waterbestendig is. Woon je in een tussenwoning of appartement? Dan kan het feit dat een PVC vloer geluiddempend is zeker een voordeel zijn. Je hebt hierdoor namelijk geen last van het horen van harde voetstappen. Ook een voordeel aan een PVC vloer is dat deze waterbestendig is. Dit is fijn, want op deze manier hoef je jezelf niet meteen druk te maken als er water op de vloer terechtkomt. Bovendien is een PVC vloer vaak ook prima geschikt voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld in de keuken. 

Geschikt voor vloerverwarming

Als je een nieuwe vloer in huis wilt hebben, is het ook belangrijk om na te denken over of je vloerverwarming wilt of niet. Als je dit graag wilt hebben, is een PVC vloer ideaal. Deze vloer is namelijk goed te combineren met vloerverwarming, waardoor je hiermee een goede keuze kan maken.

Veel aanbod

Waarom je zou moeten kiezen voor een PVC vloer? Omdat het aanbod hierin enorm is, waardoor je het goed kunt laten passen bij je wensen. Maar niet alleen kun je het aansluiten bij je wensen, ook kun je het goed laten matchen met de rest van jouw interieur. Je hebt veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, waardoor je mogelijkheden met deze vloer eindeloos zijn. Of je nu kiest voor een lichtgekleurde vloer of juist een donkere: je kunt alle kanten op! 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je dus zeker nadenken over een PVC vloer in huis. Of je nu een nieuwe vloer zoekt voor in je woonkamer, keuken of slaapkamer: een PVC vloer kan een goede optie zijn. Je kunt hier jarenlang plezier van hebben!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen