pinterest
Een landelijk interieur, hoe doe je dat?

Een landelijk interieur, hoe doe je dat?

Afbeelding

Hou je van een landelijk interieur en ben je eraan toe om je huiskamer landelijk in te richten? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken.

Bij een landelijke inrichting denken we aan nostalgische elementen zoals een fauteuil met kussens waarin je heerlijk tot rust komt, een knisperend haardvuur of een houtkachel. Eenvoudige meubels en eerlijke materialen geven een specifieke leuke sfeer aan een huis. Landelijke meubels hebben ronde vormen, veel kussens, gemixte materialen en geen felle kleuren. Bij de kachel staat een fauteuil die uitnodigt om uit te rusten. Een houten neutrale houten vloer, maar ook een originele plavuizenvloer past prima in deze stijl. White wash meubels en houten vloeren die in de lak, olie of was staan, hebben ook een landelijke uitstraling. Eenvoudige materialen, zoals rieten matten of neutrale vloerkleden zijn geschikt om het interieur aan te kleden. Kies voor sfeervolle meubels. Werk moderne apparaten zoals de televisie uit het zicht door gebruik te maken van antieke of vintage houten kasten. Niet al te pompeuze antieke meubelen passen ook goed in een landelijke kamer.

Welke fauteuils passen in een landelijk interieur?

Mooie rustieke fauteuils met dikke zittingen en kussens. Stoelen die gemaakt zijn om heerlijk tot rust te komen na een lange werkdag, passen goed. In een landelijk huis staan dergelijke stoelen bijvoorbeeld in de omgeving van de haard of kachel. Het is het zitelement waarin je ontspannen een boek kunt lezen of een lekker glas wijn kunt drinken. Een uitgebreide collectie vind je bijvoorbeeld bij Goossens Wonen.

Welke kleuren maken het landelijk?

Natuurlijke kleuren doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan gebroken wit, beigetinten, zandkleuren, pasteltinten, aardetinten, houtachtige kleuren of zachte grijstinten. Maar ook bruine lederen stoelen staan mooi. Houd je meer van kleur, kies dan voor pastelkleurige meubels in combinatie met neutrale lichte tinten. Ook warme kleuren als mosgroen en donkerblauw in de winter kunnen passen bij een landelijk interieur.

Ouderwetse spullen doen het goed

Vintage spullen zoals oude koekblikken, een vintage theepot of een ouderwetse spiegels ademen de landelijke sfeer. Veel vintage spullen zijn goed met elkaar te combineren. Ook doen ouderwetse pannen en houten keukengereedschap het goed. Pas op met moderne prullaria. Er zitten veel mooie spullen bij die heel geschikt zijn, maar erg veel prullaria in een kamer kunnen het kitscherig maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen