pinterest
Een PVC-vloer: een slimme en duurzame optie voor jouw huis

Een PVC-vloer: een slimme en duurzame optie voor jouw huis

Een nieuwe vloer: het zorgt voor een hoop kopzorgen. Misschien ga jij verhuizen of is je vloer al jaren aan vervanging toe, maar blijf je deze klus uitstellen. Dat snappen we helemaal. Er is ontzettend veel keuze op de vloerenmarkt en bovendien is het aanleggen van een nieuwe vloer een flinke klus. Al eens nagedacht over een PVC vloer? In dit artikel leggen we je uit waarom dat best een goed idee zou kunnen zijn.

Makkelijk

De voornaamste reden om voor een PVC-vloer te kiezen, is dat het ontzettend makkelijk is. Dat begint al bij het aanleggen van de vloer. Er komen steeds meer PVC-vloeren op de markt met een kliksysteem, waardoor je na het op maat snijden van de vloerdelen, de vloer zo gelegd kan hebben. Een PVC-vloer heeft daarnaast geen onderhoud nodig. Je moet het alleen maar schoonhouden. Daar heb je geen ingewikkelde dingen voor nodig. Regelmatig stofzuigen is voldoende. Omdat het oppervlak van de vloer vrij egaal is, krijg je het ook nog eens heel makkelijk schoon. Eens in de zoveel tijd kun je jouw PVC-vloer dweilen. Doe dat met een sopje van lauw warm water met speciale PVC reiniger.

Mooi

Een vloer van PVC klinkt misschien niet heel aantrekkelijk of stijlvol, maar dat kan het zeker wel zijn. PVC is namelijk uitstekend in staat om jouw favoriete materiaal perfect na te bootsen. Je hebt bijvoorbeeld PVC-vloeren die eruitzien als hout, laminaat, marmer of andere steensoorten en tegels. Je hebt dan dus de looks van jouw favoriete vloer zonder de ongemakken ervan. Geen houten vloeren die je moet lakken of voegen die je moet schoonmaken dus.

Duurzaam

Hoewel kunststof misschien niet heel duurzaam klinkt, is dat het wel. Een PVC-vloer gaat ontzettend lang mee. Het is bestand tegen krassen en blijft daardoor ook jarenlang mooi. Als je jouw PVC-vloer aanlegt met een kliksysteem kun je het eenvoudig weer losklikken en eventueel meenemen naar een nieuwe woning. Ook is het met een PVC-vloer met een kliksysteem ontzettend makkelijk om de vloer te verkopen of te recyclen. Met een gelijmde vloer wordt dat wel iets lastiger, een kliksysteem heeft dus de voorkeur als je voor duurzaam wilt gaan. Hoewel het misschien niet het eerste is wat in je opkomt, is een PVC-vloer een ontzettend goede keuze als je een nieuwe vloer zoekt. Het is stijlvol, ontzettend makkelijk in onderhoud en ook nog eens duurzaam.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen