pinterest
Het tuingereedschap wat jij nodig hebt voor deze herfst!

Het tuingereedschap wat jij nodig hebt voor deze herfst!

De herfst in Nederland is weer begonnen en de tuin ligt alweer vol met bladeren en ander tuinafval zonder dat je het zelf doorhebt. Je pakt de hark en de kruiwagen maar komt er al snel achter dat deze manier van opruimen iets minder snel gaat dan je van tevoren had bedacht. Wat nu? Hier zijn een aantal tuingereedschappen en machines die jou helpen om in een handomdraai je tuin weer in orde te krijgen.

De bladzuiger

Een bladzuiger is een machine die precies doet wat zijn naam weergeeft. Een bladzuiger is een apparaat dat ontworpen is om bladeren en ander tuinafval op te zuigen en dit te verzamelen. De machine wordt in de meeste gevallen aangedreven door elektriciteit of benzine, en is het meeste licht in gebruik. Een bladzuiger zuigt als het ware de bladeren, grasresten en ander tuinafval op en vangt dit op in een bijbehorende opvangzak. Deze kan later ook weer eenvoudig worden geleegd, zodat je de machine leeg en netjes weer kunt opbergen. Ook hebben de meeste bladzuigers een zuig en een versnipperfunctie, waardoor het tuinafval ook gelijk klein wordt gemaakt voordat het in de opvangzak terecht komt. Hierdoor kun je het afval eenvoudiger weggooien. Het gebruiken van een bladzuiger maakt het opruimen van je tuin eenvoudiger en efficiënter, waardoor je tuin er alweer snel opgeruimd uitziet.

De onkruidbrander

Een onkruidbrander is een apparaat dat gebruikmaakt van intense hitte om onkruid gemakkelijk te verwijderen. Deze manier van onkruid verwijderen wordt meestal gebruikt op bestratingen, opritten en op paden. Door de intense hitte die een onkruidbrander gebruikt, wordt het onkruid letterlijk afgebrand waardoor je deze achteraf makkelijk kunt verwijderen met behulp van bijvoorbeeld een bezem. Een onkruidbrander werkt efficiënt op harde oppervlakken en is een milieuvriendelijker alternatief, dan het gebruiken van chemische middelen om onkruid te doen afsterven.

Een snoeischaar

Een snoeischaar is een apparaat wat je goed kunt gebruiken om je tuin er eenvoudig weer fris uit te laten zien. Een snoeischaar is een handgereedschap dat je kunt gebruiken om takken en twijgen in je tuin te snoeien. Een snoeischaar heeft meerdere voordelen, namelijk het er fris en strak uit laten zien van je tuin, maar wist je dat een snoeischaar ook de gezondheid van je planten bevordert? Door je planten en bomen eens in de zoveel tijd bij te snoeien, en dan met name dode, zieke of beschadigde stukken weghalen, zal het de groei van je planten of bomen stimuleren. Ook kunnen planten en bomen mooier en vitaler worden wanneer je deze eens in de zoveel tijd snoeit. Met dit tuingereedschap maak jij je tuin klaar voor de herfst!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen