pinterest
Eigen kunst maken? 3 mogelijkheden

Eigen kunst maken? 3 mogelijkheden

Het is leuk om creatief bezig te zijn en je eigen kunst maken. Het mooie hieraan is dat alles mag en je alle kanten op kan gaan. Het is slim om van tevoren online al wat inspiratie op te doen of te kijken naar andere kunstwerken. Je kan hier weer je eigen ideeën opdoen en kijken wat je wilt maken. Veel mensen kiezen ervoor om hun eigen kunst ook op te hangen. De laatste jaren zijn er weer heel veel nieuwe manieren om kunst te maken bijgekomen, van diamond painting Nederland tot magnetisch kleiwerk.

Een persoonlijke foto 

Wanneer je zelf kunst maakt is het natuurlijk super tof om een foto na te maken, die voor jou veel betekent. Je kan ervoor kiezen om een persoonlijke foto na te schilderen of te tekenen. Het kan moeilijk zijn om in de details het na te maken. Een diamond painting eigen foto kan een mooie mogelijkheid waarmee je alle details alsnog mee kan nemen. Het is een kleurrijke canvas waar jij zelf allemaal steentjes op kan plaatsen. Wanneer je alle steentjes goed hebt geplaatst komt de persoonlijke foto duidelijk naar voren. Je kan deze mooi inlijsten en ergens ophangen in huis of natuurlijk cadeau geven aan iemand. 

Beginnen met een schilderij

Een schilderij kan abstract zijn en je kan inspiratie opdoen om te kijken wat jij nou mooi vindt. Er zijn veel programma’s die jou helpen stap voor stap om tot een mooi schilderij te komen. Je hoeft hier niet heel veel ervaring voor te hebben en je moet vooral gewoon lekker gaan beginnen. Met kunst hoef je niet te kritisch zijn, het is daarbij ook goed voor je creatieve brein om soms lekker te schilderen of tekenen. Je kan daarna altijd kijken wat je er mee doet maar natuurlijk sowieso leuk om ergens op te hangen. 

Spelen met kunst

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het goed om te spelen met kunst. Het is goed om nieuwe ideeën te bedenken. Voor creatieve concepten wordt vaak gebruik gemaakt van lego of magnetisch kleiwerk. Je hoeft hier niet altijd duidelijke figuren mee te maken maar kan er lekker mee spelen. Bij magnetisch kleiwerk verandert het telkens van vorm en het blijft in beweging. Het is leuk om het in een groep te doen en het kan even zorgen voor een goede pauze of energizer. Wanneer je deze energizer hebt gedaan, heb je daarna weer helemaal energie om weer serieus aan het werk te gaan. Bij creatieve bedrijven worden deze vormen van creativiteit vaak gestimuleerd.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen