pinterest
Dit zijn de voordelen van het creatief gebruiken van vormen

Dit zijn de voordelen van het creatief gebruiken van vormen

Het creatief gebruiken van vormen in een speeltuin of een achtertuin zorgt ervoor dat het creatieve brein van kinderen wordt gestimuleerd. Creativiteit is voor kinderen heel belangrijk. Het maakt ze flexibel en vindingrijk. Een combinatie van klimtoestellen en een trampoline zorgt ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Er zitten verschillende voordelen aan het creatief gebruik van vormen. Ben je benieuwd wat deze voordelen zijn en hoe je dat het beste in een speeltuin naar voren kan laten komen? Lees dan snel verder! 

Afbeelding

Het mixen van vormen

Een voordeel is dat je creatieve vormen goed met elkaar kan combineren. Denk hier aan verschillende hoogtes en kleuren. In een speeltuin is het belangrijk dat kinderen lekker kunnen lummelen, dat heeft een positief effect op het brein. Het is daarbij ook goed om het juiste voorbeeld te geven als ouder. Het versterkt jullie band om samen te ontspannen en te spelen. Wanneer je trampoline rechthoekig is, dan kan je hem makkelijk plaatsen in een hoek van de achtertuin. Het is dan wel handig dat je een grote achtertuin hebt anders neemt het snel al veel plek in beslag. Je kan deze zelf laten plaatsen maar ook een andere partij laten doen. 

Ontdekken van nieuwe mogelijkheden

Wanneer kinderen aan het spelen zijn dan willen ze ontdekken. In een speeltuin moet dat ook naar voren komen. Ze moeten nieuwsgierig zijn en het vermogen hebben om te dromen en fantaseren. In een speeltuin moet je een mooie balans hebben tussen creatieve vormen en klimtoestellen. Het moeten niet te veel klimtoestellen zijn omdat je anders door de bomen het bos niet meer ziet. Kinderen vinden het leuk om na te denken over creatieve oplossingen. Bij kinderen moet je de ‘wat-als’-vragen stellen, op deze manier ga je samen nadenken over welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

Knutselen en kliederen

Creatief gebruik van vormen hoeft natuurlijk niet alleen in de speeltuin naar voren te komen, kinderen kunnen deze ook zelf op papier ervaren. Verf, stiften, potloden en noem het allemaal maar op wat ze kunnen gebruiken. Je regelt een groot vel papier of een schilderscanvas waar ze helemaal mee aan de slag kunnen gaan. Zorg dat je niet te veel bezig bent als ouder dat ze voorzichtig moeten zijn met het verf of met de lijm. Het kind kan dan beperkt worden in het creëren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is leuk om samen met je kind te knutselen, op deze manier schep je meteen een creatieve band samen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen