pinterest
Je nieuwe huis in Nederland is pas echt af met de juiste raambekleding

Je nieuwe huis in Nederland is pas echt af met de juiste raambekleding

Heb je recent een nieuwbouwwoning in Nederland laten ontwerpen en/of aangekocht? Dan is de inrichting van je nieuwe huis natuurlijk iets waar je veel aandacht aan besteedt. Naast leuk en fris meubilair, apparatuur van goede kwaliteit en mooie vloerbedekking en dergelijke, is de stijl en het soort raambekleding waar je voor kiest ook een belangrijk aandachtspunt. Als er iets is dat ideaal is om je wooninterieur stijlvol en praktisch vorm mee te geven, is het wel mooie raamdecoratie. 

Maar welke typen raambekleding steken er, in vergelijking met andere soorten, echt bovenuit? Om verscheidene redenen zijn dat: houten jaloezieën en dupli gordijnen. In dit artikel gaan we in op wat houten jaloezieën en dupli gordijnen precies zijn en wat de belangrijkste voordelen van deze soorten raamdecoratie zijn. Laat je ook overtuigen en geniet straks van de mooiste en meest praktische raambekleding die op dit moment beschikbaar is. 

Houten jaloezieën: belangrijkste voordelen van deze raamdecoratie 

Wie voor zijn of haar woning kiest om strakke houten jaloezieën aan te schaffen, profiteert van veel voordelen. In de eerste plaats zijn houten jaloezieën gewoon prachtig en stijlvol om te zien. Zeker in een nieuw huis is deze raambekleding visueel gezien een grote aanwinst. Houten jaloezieën ademen een luxueuze en eigentijdse atmosfeer. Naast dit voordeel is een tweede pluspunt van houten jaloezieën het gegeven dat ze prima isoleren. 

Jaloezieën zijn ideaal te gebruiken om de warmte in huis te houden, tijdens de wintertijd, en andersom ook om het in de zomer in je woning lekker koel te kunnen houden. Ze werken op het niveau van isolatie dus twee kanten op. Een derde pluspunt van jaloezieën van hout is het feit dat je deze raambekleding prima en eenvoudig schoon kunt houden. Je hoeft ze alleen maar zo nu en dan af te vegen met een vochtige doek om ze schoon te houden. 

Dupli gordijnen: dit kun je er allemaal mee

Naast houten jaloezieën kun je ook prima gaan voor dupli gordijnen om je ramen modern en sfeervol mee af te werken. Dupli gordijnen zijn gordijnen die, ander dan plissé gordijnen, bestaan uit twee stoflagen. Om die reden worden ze ook wel duo rolgordijnen genoemd. Doordat er twee stoflagen op deze gordijnen zitten, kun je de lichtinval perfect afstemmen op jouw wensen. Wil je je ruimte volledig verduisteren, dan doe je beide stoflagen naar beneden. Wanneer je een beperkte lichtinval wilt, kun je kiezen voor het neerlaten van één laag. Op die manier kun je de hoeveelheid zonlicht (en warmte) die je woning binnenkomt perfect afstemmen. Dupli gordijnen zien er lekker modern en eigentijds uit en hebben verder als voordeel dat er een enorme keuze is aan stijlen en soorten rolgordijnen.

Ten slotte: vergeet het volgende niet als je goede raamdecoratie zoekt

Een laatste punt van aandacht is waar je je dupli gordijnen, jaloezieën of andersoortige raambekleding koopt. Het beste kun je kiezen voor een speciaalzaak, die scherpe prijzen hanteert en garantie biedt op optimale kwaliteit. Kijk daarom goed naar de klant beoordelingen van een bedrijf voordat je bij hen je raambekleding bestelt.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen