pinterest
Handige tips voor een geschikte seniorenwoning

Handige tips voor een geschikte seniorenwoning

Ben je op zoek naar een geschikte seniorenwoning of wil je jouw woning zo aanpassen dat je hier als senior langer kunt blijven wonen? Wij hebben de tips! Als senior kun je vandaag de dag nog lang zelfstandig blijven wonen. Het leven wat gemakkelijker maken kan door de onderstaande tips.

Een traplift

Voorkom dat je de trap niet meer op komt door zere knieën, duizeligheid of andere ouderdomskwalen. Je bent niet alleen afhankelijk van de begane grond dankzij een traplift. Je kunt eenvoudig een traplift laten installeren waardoor je veilig de trap op kunt komen. Zo kun je gebruik blijven maken van beide verdiepingen en hoeft er geen angst op te treden om van de trap te vallen. Kies voor een tweedehands traplift om geld te besparen. Een tweedehands traplift kun je eenvoudig online aanschaffen.

Gelijkvloers

Wanneer je afhankelijk wordt van een rollator of loopstok, is het aan te raden om de seniorenwoning gelijkvloers te maken. Verlaag de drempels in de wonen om zo moeiteloos door de woning te kunnen lopen.

Badkamerhulpjes

Alleen douchen kan op latere leeftijd zeker spannend zijn. Er kan een angst ontstaan om te vallen waardoor douchen een behoorlijke onderneming wordt. Dankzij handige badkamerhulpjes kun je veilig douchen. Plaats bijvoorbeeld antislipmatten zowel in de douche als op de badkamervloer. Zo kun je niet uitglijden door een natte vloer. Ook een handgreep in de douchecabine helpt voor een extra veilig gevoel. Plaats ook een douchekruk in de douche en veilig zittend te kunnen douchen.

Als senior op jezelf blijven wonen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door jouw omgeving optimaal aan te passen kun je genieten van de vrijheid van jouw eigen seniorenwoning. Geniet tot op late leeftijd van jouw onafhankelijk en laat jouw seniorenwoning aanpassen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen