pinterest
Hoe gaaf is dat? Een pvc vloer die voelt als echt hout!

Hoe gaaf is dat? Een pvc vloer die voelt als echt hout!

Ja serieus, het bestaat tegenwoordig allemaal. Want als je aan mensen vraagt: waarom zou je niet voor een pvc vloer kiezen? Dan geeft 80% het volgende antwoord: je ziet wel dat het geen echt hout is. Minpuntje. Dit minpuntje geldt trouwens net zo voor stenen vloeren. En het is verleden tijd! 

De designers van vloerenfabrikanten hebben er werk van gemaakt om een natuurlijk design te ontwerpen en te realiseren. En dat is gelukt. De nieuwste pvc vloeren kan je niet van echt hout of steen onderscheiden. Geloof je alleen wat je ziet en voelt? En denk je: hoe kan je houtstructuur voelen op een gladde pvc vloer? 

Pvc vloeren met voelbare structuur

De producenten van verschillende merken pvc vloeren hebben nieuwe technieken ontwikkeld. Hoe zit het nou precies met die houtstructuur? 

Een pvc plank bestaat uit meerdere lagen waaronder een printlaag en een toplaag. Tijdens de productie worden de printlaag en de structuur-toplaag exact op elkaar gelegd, de vakman noemt dit ‘Embossed in register’. Een reliëfdruk dus, het patroon en de houtnerf zijn precies op elkaar afgestemd. 

Je houten pvc vloer heeft een natuurlijk en realistisch design, inclusief de barstjes die hout zo levendig maken. En wat je ziet voel je dus ook! Niemand die er nu nog durft te zeggen of de vloer wel of niet van echt hout is. 

Eigentijdse dessins van visgraat tot steen

Juist de houten vloeren met bekende patronen zoals visgraat zijn weer helemaal hip. Die stijlvolle eiken visgraat parketvloer of de Hongaarse visgraat zijn prachtig om te zien. En ze geven elke kamer een warme en luxe uitstraling. Of ga je juist voor de stoere betonlook vloer die helemaal past bij je design interieur? 

Tot in de plintjes verzorgd

Er is zo veel keuze qua dessins en kleuren dat er voor iedereen de perfecte pvc vloer is. Niet alleen qua uitstraling, de pvc vloer past ook bij jouw gezinssituatie, hij is duurzaam en gaat jaren mee. Je hebt jouw keuze vol overtuiging gemaakt. Maar dan gaat het pas echt beginnen. Het leggen van de vloer. Denk aan vragen als:

  • Heb je een ondervloer nodig?
  • Moet je de ondergrond egaliseren?
  • Welke lijm gebruik je?
  • Welke plinten passen het mooist bij jouw pvc vloer?

Natuurlijk is niet iedereen die ervaren klusser die even een vloer legt. Dat hoeft ook niet. Of wil je gewoon jouw vakantiedagen niet besteden aan een klusvakantie? Laat het werk dan aan de vakman over. Jij zoekt de pvc vloer samen met een interieurstylist uit en geeft het leggen van de vloer in opdracht. Dan weet je bovendien zeker dat je jaren geniet van die onderhoudsvriendelijke, sterke, krasvaste en hippe pvc vloer omdat hij goed gelegd is. 

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen