pinterest
Hoe hoog moet je spiegel hangen in de badkamer?

Hoe hoog moet je spiegel hangen in de badkamer?

Dus je hebt zojuist een prachtige nieuwe spiegel voor je badkamer gekocht en je bent enthousiast om hem op te hangen en het effect te bewonderen dat het op de badkamerruimte heeft. Maar wacht! Er is één vraag die vaak over het hoofd wordt gezien, tenminste totdat het tijd is om de spiegel op te hangen. Hoe hoog moet je de spiegel ophangen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. In deze blog bespreken we waar je op moet letten.

Jouw lengte

Jouw lengte is misschien wel de belangrijkste factor om te overwegen bij het bepalen hoe hoog een badkamerspiegel moet worden opgehangen. De spiegel moet vooral functioneel zijn. Dat betekent dat als je ervoor staat, je gezicht in het volle zicht moet zijn, vlak bij het midden van de spiegel. Als je bijzonder lang of klein bent, mag de spiegel de bovenkant van je hoofd of je kin niet afsnijden. Probeer het midden van de spiegel rond de gemiddelde ooghoogte te plaatsen voor de mensen die hem gaan gebruiken. In een kinderbadkamer moet je bijvoorbeeld de spiegel misschien lager ophangen dan in een badkamer die door volwassenen wordt gebruikt.

Houd rekening met jouw wastafel hoogte

Dit is een andere belangrijke overweging. Tenzij je een volledigewandspiegel installeert die zich uitstrekt van de bovenkant van de wastafel tot het plafond, is het beste om de spiegel boven het hoogste punt van de wastafel te plaatsen - meestal ongeveer 15-20 cm boven de bovenkant van de kraan. Dit helpt niet alleen de spiegel er goed uit te laten zien, maar het helpt ook spatten te voorkomen die je later moet wegvegen.

Vergeet de verlichting niet

Als je aan de wand gemonteerde lampen boven de spiegel hebt (of aan het plafond dicht bij de spiegel), dan moet je mogelijk de hoogte van de kraan buiten beschouwing laten. Centreer in plaats daarvan de spiegel tussen de bovenkant van de wastafel en de gemonteerde lampen.

Vorm en grootte zijn belangrijk

Rechthoekige en vierkante spiegels moeten verticaal boven de kraan worden gecentreerd, maar elke vorm kan een ander horizontaal midden hebben. Welke manier je ook kiest om ze op te hangen: staand, liggend of vierkant, probeer ervoor te zorgen dat je dezelfde hoeveelheid ruimte boven de spiegel hebt als hieronder. Voor ronde spiegels moet je ze horizontaal op dezelfde manier centreren, zodat ze er mooi uitzien tussen de wastafel en de gemonteerde lampen of het plafond. Wanneer je ze echter verticaal centreert, zorg er dan voor dat het laagste deel van de curve gecentreerd is op de kraan.

Muurruimte

Bij het kopen van spiegels moet je natuurlijk meten hoeveel wandruimte je hebt. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je bij een dubbele wastafel voor twee spiegels kan kiezen

Als jouw badkamer bijvoorbeeld gedurfd, kleurrijk behang heeft, wil je misschien kleinere spiegels zodat je meer van het patroon kunt laten zien. Op effen gekleurde muren kun je gerust voor een grotere spiegel gaan, want dan mis je geen patronen.

Wastafel grootte

De grootte van je spiegel moet de grootte van je wastafel weerspiegelen, in ieder geval tot op zekere hoogte. Als je bijvoorbeeld een kleine wastafel op een voetstuk hebt, zal deze er waarschijnlijk in het niet uitzien door een enorme spiegel die erboven hangt. Het is dan beter om voor een kleine spiegel te kiezen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen