pinterest
Hoe IoT de manier waarop we voedsel bereiden verandert

Hoe IoT de manier waarop we voedsel bereiden verandert

In de keuken moet vaak hard gewerkt worden, zowel thuis als in restaurants. Om werk te besparen, zijn er de laatste jaren allerlei slimmere apparaten en applicaties ontwikkelt. Deze maken het werken in de keuken een stuk eenvoudiger. Laten we eens kijken hoe je op een veilige manier gebruik van deze applicaties en apparaten kunt maken.

Veilig slimme apparatuur gebruiken

Laten we beginnen met benadrukken dat het veilig gebruiken van slimme apparatuur enorm belangrijk is. Daarom adviseren we om een VPN gratis te gebruiken bij je apparatuur, bijvoorbeeld door deze op je router te installeren. Apparaten die met het internet zijn verbonden via de router, zijn dan automatisch beschermd.

Daarnaast adviseren we om geen slimme apparaten van onbekende merken buiten de EU aan te schaffen. We zien namelijk dat deze apparaten niet aan de strenge Europese veiligheidsvoorschriften hoeven te voldoen. Dit moeten de apparaten die in Europa zijn ontwikkeld namelijk wel. Het kan daarom zijn dat de apparaten gegevens doorsturen naar servers buiten de EU.

Laten we eens kijken welke slimme apparaten je kunnen helpen om het werk in de keuken wat gemakkelijker te maken.

Slimme vaatwasser

Om te beginnen de slimme vaatwasser, die je kunt gebruiken om je vieze vaat op afstand aan te zetten en een programma te kiezen. Ben je het bijvoorbeeld vergeten, dan kom je alsnog thuis met een schone vaat. Zo kun je deze bijvoorbeeld ook instellen dat deze aangaat als de energie het minste geld kost.

Slimme koelkast

Een slimme koelkast kun je op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand zien welke producten er nog in je koelkast staan, ideaal voor als je in de winkel bent en niet weet wat je allemaal mee moet nemen. Daarnaast kan een slimme koelkast ook inschatten wat de ideale temperatuur voor je producten is.

Slimme KITRO-scanner

Een nieuwe ontwikkeling die in opkomst is, is de uitvinding van KITRO. Het is een apparaat dat is ontwikkeld om voedselverspilling in de keuken tegen te gaan. Voordat het eten namelijk wordt weggegooid, gaat het door de scanner heen. Het apparaat scant vervolgens wat er wordt weggegooid, maar ook de hoeveelheid. Zo heb je als gebruiker dus inzicht in de mate van voedsel dat wordt weggegooid.

Uit onderzoek blijkt dat we jaarlijks zo’n 1,3 miljard ton voedsel weggooien. KITRO moet daar dus verandering in gaan brengen. Hoewel het je nog niet helpt om eten te besparen, krijg je wel inzichten en kunnen keukens er maatregelen op nemen om voedselverspilling tegen te gaan. Het is op dit moment een uitvinding die nog getest wordt in bedrijfskeukens en restaurants, maar we sluiten niet uit dat dit in de toekomst ook naar de keukens van consumenten gaat.

Slimme oven

En tot slot nog de slimme oven, die op afstand aangestuurd kan worden. Zo kun je niet alleen de oven aanzetten, maar kan de oven ook in de gaten houden wat de temperatuur is, hoe het vlees of de vis aan het bakken is en hoe lang deze nog in de oven moet. Op die manier heb je dus altijd een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Kortom, er zijn genoeg slimme apparaten die je kunt gebruiken in de keuken. Let er echter wel op dat je dit op een veilige manier doet, bijvoorbeeld door een VPN aan te schaffen, geen apparaten te kopen van buiten de EU en de eventuele wachtwoorden van de apparaten te veranderen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen