pinterest
Hoe je je gehuurde appartement kunt renoveren voor minimale kosten

Hoe je je gehuurde appartement kunt renoveren voor minimale kosten

Een van de grootste nadelen aan een gehuurd appartement is dat het vaak niet volledig aan je smaak voldoet. Zo zou je bijvoorbeeld liever een wat luxere badkamer hebben of een vloer die meer bij je persoonlijkheid past. Het is niet de moeite om te investeren in grote veranderingen, want de woning is uiteindelijk niet van jou. Op het moment dat je het appartement weer verlaat, moet je al de nieuwe renovaties achterlaten en dat is zonde van je tijd en je geld. Om ervoor te zorgen dat jij toch in het appartement van je dromen kunt wonen, hebben we hier een aantal tips verzameld waarmee jij je gehuurde appartement omtovert tot een paradijs!

Een huur appartement vinden

Voordat je gaat nadenken over hoe je een gehuurd appartement wat aantrekkelijker kunt maken, is het goed om eens na te denken over hoe je er een kunt vinden. Tegenwoordig kun je via websites als huurportaal.nl heel gemakkelijk een geschikte woning in Nederland vinden. Het voordeel van online zoeken is dat je altijd meteen op de hoogte bent van de appartementen die nu beschikbaar zijn, waardoor je direct kunt reageren. In Nederland is namelijk ongeveer 40% van alle woningen bestemd voor de verhuur. Dat percentage ligt iets hoger in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, waar ongeveer de helft van de woningen verhuurd worden. 

1. Plaktegels

Een van de grootste ergernissen bij huurders is vaak de badkamer of de keuken. Deze zijn vaak gebouwd voor de verhuur en hebben daarom een simpele stijl met veel neutrale kleuren. Je kunt ervoor kiezen om plaktegels aan te schaffen en daarmee je keuken of badkamer op te fleuren. Je kiest de tegels in dezelfde grootte als je normale tegels, waardoor je ze er gemakkelijk over kunt plakken. De plakkers laten geen strepen achter, waardoor je zelfs regelmatig van stijl zou kunnen wisselen. Kijk van tevoren wel goed of je de plaktegels in vochtige ruimtes kunt gebruiken, de stoom van het koken of het water van het douchen zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de tegels loslaten. 

2. Stickers

Met stickers bedoelen we in dit geval niet de exemplaren die je vroeger van de juffrouw kreeg als je je huiswerk goed had gedaan, maar de grote stickers die je kunt gebruiken om oppervlakken af te plakken. Zo kun je bijvoorbeeld een koelkast zo bestickeren dat deze wat minder opvallend is of juist wel lekker in het oog springt. Door grote voorwerpen te bedekken met een sticker, kun je de hele look en feel van een kamer veranderen. Op het moment dat het tijd is om te verhuizen, kun je de stickers er gewoon weer af trekken. Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat je onder de sticker geen schade kunt maken, de spullen die bij je huurwoning komen blijven dus veel langer mooi. 

3. Nieuwe handvaten

Kastjes die bij je gehuurde appartement komen zijn vaak ook erg standaard. Je zal ervan staan te kijken hoeveel verschil het maakt als je ervoor kiest om de handvaten eens te vervangen. Online kun je nieuwe knopjes en greepjes vinden voor een paar euro en in tweedehands winkels zijn deze vaak nog goedkoper. Het enige wat je niet moet vergeten is om de oude exemplaren te bewaren. Die kun je dan weer terugschroeven op het moment dat je je gehuurde appartement weer gaat verlaten. 

Afbeelding

4. Kleine veranderingen in de badkamer

De basis van een badkamer in een gehuurd appartement is vaak prima en daar kun je heel gemakkelijk een veel luxere feel aan geven. Vervang de douchekop en de toiletbril voor nog geen €50. Vaak zal je merken dat je nieuwe douchekop niet alleen veel leuker is voor het zicht, maar ook veel beter presteert en bijvoorbeeld veel meer waterdruk heeft. Ook hier moet je niet vergeten om de oude douchekop en toiletbril goed te bewaren, zodat je deze weer terug kunt monteren op het moment dat je gaat verhuizen. De nieuwe douchekop neem je gewoon mee naar je nieuwe woning!’

5. Gordijnen

Heb je wel eens een kamer zonder gordijnen gezien? Het zal je meteen opvallen dat er aan die kamer iets anders is. Ze zijn niet alleen erg handig om het zonlicht te blokkeren of de warmte binnen te houden, ze bepalen ook zeker voor een heel groot deel de sfeer van je appartement. Als je een beetje creatief bent, kun je zelf met een beperkt budget een mooie set gordijnen maken. Je moet wel een beetje handig zijn met een naaimachine en weten waar op de markt je de goedkoopste stoffen kunt vinden, maar dan heb je ook wat. Heb je na het maken nog stof over? Gooi dat dan niet weg, het zou zomaar kunnen dat je volgende appartement meer ramen heeft en dan heb je nog voldoende stof om een nieuw gordijn te maken!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen