pinterest
Behaal veel voordelen met een warmte terugwin installatie

Behaal veel voordelen met een warmte terugwin installatie

Wil je met een warmte terugwin installatie zorgen voor een goed binnenklimaat in een pand? Dan moet je zorgen voor de beste oplossing voor jouw woning. De installatie kan je namelijk helemaal aanpassen aan de woning, zodat je de ruimte op een goede manier ventileert. Deze installatie kan daarbij niet alleen ventileren, maar ook zo min mogelijk warmte laten verliezen. De koude lucht in de ruimte wordt hiervoor omgezet in de warme lucht voor de ventilatie. Je behoudt hiermee de comfortabele binnentemperatuur en houdt de luchtstromen in balans. Maar hoe werkt deze installatie precies? En welk onderhoud is ervoor nodig? 

Meerdere onderdelen samen zorgen voor resultaten

Een warmte terugwin installatie bestaat uit een aantal onderdelen, die samen voor zowel de ventilatie als het warmtebehoud zorgen. Je hebt hierbij te maken met een ventilator, afzuiging en een inblaas. De elektrische motor die in de installatie is geplaatst, zorgt dat er constant verse lucht van buiten naar binnen stroomt. Dit lijkt in eerste instantie op een mechanische ventilatie. Deze wtw-installatie zorgt er echter voor dat de warme vervuilde lucht van binnen naar buiten gaat en je een beter binnenklimaat krijgt. Ook de koude lucht komt niet in de woning terecht tijdens het ventileren van de ruimte. Je hoeft hierdoor niet meer extra te stoken na het ventileren van de ruimte. 

Vervangen om goede resultaten te behouden

Een wtw-unit heeft een levensduur van 15 jaar. Na deze levensduur moet je de wtw-unit vervangen voor een nieuwer model om het beste resultaat te behouden. Als je dit niet tijdig doet, bestaat er het risico op onvoldoende ventilatie en kan het binnenklimaat verstoord raken. Het niet tijdig vervangen van de installatie is bovendien slecht voor de energierekening. De installatie heeft in dit geval namelijk meer energie nodig om tot de gewenste resultaten te komen. Door op tijd tot een vervanging over te gaan, voorkom je een hoge energierekening en behoud je het beste binnenklimaat in iedere ruimte van de woning.

Optimaliseer je binnenklimaat met een professionele vervanging

Bij een wtw-unit vervangen is het van belang dat je opnieuw kijkt naar een installatie die het beste bij je past. Een professional kan jou helpen om de beste keuzes te maken. Na de vervanging hoef je de unit alleen nog maar op de gewenste plaats te bevestigen. Zo geniet je weer van een goed geventileerde ruimte met de gewenste temperatuur voor optimaal wooncomfort. De warmte blijft zoveel mogelijk in de woning en je voorkomt dat de luchtvochtigheid aanzienlijk omhoog gaat door een verkeerde ventilatie van de ruimte. Onderneem vandaag nog actie en laat een professional je helpen bij het maken van de beste keuze.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen