pinterest

Hoe maak je de perfecte eethoek?

Creëer de perfecte eethoek aan de hand van deze tips, inclusief inspiratie voor de mooiste eetkamertafels en -stoelen. Zo heb je binnenkort de eethoek van je dromen die perfect aansluit op jouw levensstijl en persoonlijke wensen.

Tips voor een perfecte eethoek

Voordat je begint met het maken van de perfecte eethoek, is het belangrijk om te bepalen waar deze moet komen. Misschien is dit al meteen duidelijk, maar het kan ook zijn dat je nog twijfelt, tussen de keuken of een gedeelte van de woonkamer bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat de afstand naar het werkblad niet te groot is, zodat je makkelijk heen en weer kunt lopen van de keuken zelf naar de eettafel.

Tip 1: Het juiste formaat eettafel

De tafel is het focuspunt van een eethoek en het meubel dat het meest in het oog springt. Bij het kiezen van een eetkamertafel zijn er twee dingen om rekening mee te houden:

  • hoeveel personen aan de eettafel moeten kunnen zitten
  • wat voor formaat tafel past in de ruimte

Zorg er dus voor dat iedereen voldoende ruimte heeft aan tafel, meestal is een lengte van 160 cm voldoende voor 4 tot 6 personen. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte overblijft rond de tafel zelf.

Tip 2: De juiste vorm eettafel

Op basis van de beschikbare ruimte en je eigen wensen, is het belangrijk om na te denken over de vorm van de eettafel. Rechthoekige tafels zijn erg praktisch en bieden veel plaats voor het wegzetten van gerechten. Terwijl ronde of ovale eetkamertafels een knusser gevoel geven, omdat je dichter bij elkaar zit. Laat ook de vorm van de eethoek zelf je keuze beïnvloeden.

Tip 3: Eetkamerstoelen

Als je een eettafel hebt uitgezocht, is het belangrijk dat de eetkamerstoelen hierop aansluiten. Denk aan de hoogte van de stoelen zodat je goed bij de tafel kunt, en de ruimte die je overhoudt. Armleuningen kunnen bijvoorbeeld erg fijn zijn, maar ze hebben ook meer plek nodig. Natuurlijk moeten eetkamerstoelen lekker zitten, vooral als je houdt van lang tafelen of graag nog een spelletje speelt.

Tip 4: Afbakenen van de ruimte

Om de perfecte eethoek te creëren, moet het duidelijk zijn dat het een aparte zone is. Vooral als je een open ruimte hebt of een woonkeuken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een vloerkleed, een accentmuur in een bepaalde kleur of behang, of met de juiste accessoires. Zorg ervoor dat de eethoek een andere uitstraling heeft dan de rest van de ruimte.

Tip 5: Verlichting

Hoewel je natuurlijk zelf zorgt voor de gezelligheid aan tafel, is ook licht een grote sfeermaker. Kies voor neutraal of warm licht, in plaats van koud of wit licht. Een dimbare lamp is ideaal als de eethoek meerdere functies heeft, zodat deze zowel geschikt is voor een romantisch dinertje als het maken van huiswerk.

Tip 6: Accessoires

Tenslotte de accessoires, aangezien de kleine details de puntjes op de “i” zetten van jouw ideale eethoek. Hierbij is het vooral belangrijk dat je items kiest waar jij vrolijk van wordt en die je zelf mooi vindt. Sfeermakers zoals een dienblad met kaarsen of plantjes op tafel doen het altijd goed.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen