pinterest
Hoe maak je een woning veiliger met kleine aanpassingen?

Hoe maak je een woning veiliger met kleine aanpassingen?

Kleine aanpassingen aan je woning kunnen een grote impact hebben op het comfort in huis. Dit geldt bijvoorbeeld voor een slimme thermostaat, waarmee je de temperatuur binnen op afstand in kunt stellen. Net voordat je naar huis vertrekt zorg je dat de thermostaat alvast een paar graden verhoogd wordt. Zo kom je nooit in een koude woning thuis, zonder dat de kachel de hele dag aan heeft moeten staan. Er zijn meer opties om het comfort te verbeteren en je huis veiliger te maken. Denk ook aan een slimme rookmelder kopen! Er zijn online verschillende partijen te vinden die deze rookmelders aanbieden. Heb jij ze al in huis hangen? 

Slimme rookmelder om direct gewaarschuwd te worden bij brand 

Een slimme rookmelder maakt je direct wakker, mocht er brand uitbreken in huis. Het is in nieuwe woningen verplicht om op iedere etage een rookmelder te gebruiken. Dat is niet voor niets! Bij een brand wil je zo snel mogelijk naar buiten, daar het vuur zich zeker in oudere woningen snel verspreidt. Hang de slimme rookmelder op in de hal beneden, op de overloop en op zolder. De rookmelders kunnen aangesloten worden op het stroomnet, of draadloos gemonteerd worden. Houd er rekening mee, dat de batterij in een draadloos model eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. 

Combineer een rookmelder met een koolmonoxidemelder

Gebruik naast een rookmelder een koolmonoxidemelder in huis. Een koolmonoxidemelder waarschuwt je op het moment dat er sprake is van een lekkende gasleiding. Het nadeel aan het gas wat in huis gebruikt wordt is dat je dit nauwelijks ruikt. De concentratie gas kan bij een slechte ventilatie snel toenemen. Je ervaart een slaperig gevoel, waarbij je uiteindelijk kunt stikken in je eigen tong. Met een koolmonoxidemelder in de keuken en bijvoorbeeld de ruimte met de cv-ketel ga je zo’n situatie tegen. Wanneer je woning niet is aangesloten op het gasnet is het gebruik van een koolmonoxidemelder niet noodzakelijk. 

Slimme camera’s ophangen in de tuin 

Een goede beveiliging van een woning zit ook in het afschrikken van inbrekers. Dit doe je onder meer door slimme camera’s rond je woning op te hangen. De slimme camera’s detecteren de inbrekers en geven je dit direct door via de apps op je telefoon of tablet. In combinatie met een centrale hub kun je de beelden ook thuis bekijken op een los scherm. Niet alleen schrikken camera’s inbrekers af, ze vergroten ook de pakkans als de inbraak daadwerkelijk wordt doorgezet. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen