pinterest
Jacuzzi in de tuin: ontspannen én inspannen

Jacuzzi in de tuin: ontspannen én inspannen

Met een jacuzzi in de tuin kun je het nieuwe jaar niet alleen ontspannen ingaan, maar ook fit beginnen. Er zijn namelijk extra grote jacuzzi’s verkrijgbaar met veel bewegingsruimte en zelfs speciale zwemspa’s waar je een echte work-out in kunt doen. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je alles over ontspannen én inspannen in een jacuzzi.

Jacuzzi of zwemspa

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord van een jacuzzi. Het is een bubbelbad voor in de tuin en wordt ook wel een buitenspa genoemd. Zwemspa’s zijn daarentegen nog iets minder bekend. Dat is super jammer, aangezien een zwemspa veel mogelijkheden en voordelen heeft! Het verschil tussen een standaard buitenspa en een zwemspa zit met name in het formaat. Een zwemspa is een combinatie van een jacuzzi en een klein zwembad. Het bad is een stuk langer, waardoor je er echt in kunt zwemmen. Hoe tof is dat? 

Work-out in een zwemspa

Een zwemspa is niet alleen voorzien van ontspannende massagestralen, maar ook van een tegenstroominstallatie. Deze krachtige jets zorgen ervoor dat je tegen de stroming in kunt zwemmen en zo een echte work-out kunt doen. Heerlijk in de buitenlucht en in jouw eigen achtertuin. Na de flinke inspanning kun je plaatsnemen op de massage zetels en weer helemaal tot rust komen.

Oefeningen voor in een grote jacuzzi

Ook in een grote buitenjacuzzi kun je een simpele work-out doen. Echt zwemmen is niet mogelijk, maar er is voldoende bewegingsruimte voor een aantal sport oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld fietsbewegingen maken om de buikspieren te trainen. Leun een beetje naar achteren, maar steun zo min mogelijk op de rugleuning. Ook aquajoggen en oefeningen voor de kuitspieren zijn in een grote jacuzzi prima uit te voeren. Omdat je in het water vrijwel gewichtsloos bent, worden spieren en gewrichten minder belast. Dit maakt de work-outs erg toegankelijk.

Ontspannen in een jacuzzi 

Wil je toch liever ontspannen dan inspannen? Dan is een normale jacuzzi of compacte buitenspa een goede keuze. Wist je dat de massagestralen van zo’n rustgevend bubbelbad ook voldoende voordelen hebben? De krachtige jets stimuleren de bloedcirculatie en laten jouw spieren ontspannen. Hierdoor kan het diverse klachten zoals rugpijn, onrustige benen en artrose verlichten. Ook heeft het warme, bubbelende water een positief effect op stress. Met een jacuzzi kun je het hele jaar door en op ieder gewenst moment een momentje voor jezelf nemen. 

Afbeelding

 

Met welke spa ga jij ontspannen het nieuwe jaar beginnen? Een zwemspa, extra grote buitenspa of juist een compacte jacuzzi?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen