pinterest
Hoe richt je je thuiskantoor leuk in?

Hoe richt je je thuiskantoor leuk in?

Werk je soms of vaak vanuit huis? Dan is het wel zo prettig om een fijn thuiskantoor in te richten. Hier breng je immers toch best wat uren door. Van comfort tot concentratie: het is allemaal welkom. Lees verder voor inspiratie en tips. 

Comfortabele stoel

We beginnen bij de stoel waar je op zit. Zorg dat de stoel voldoende comfort biedt. Een ergonomische werkhouding is het uitgangspunt, om onder andere pijn en klachten te voorkomen. Met een kwalitatieve bureaustoel zit je al gauw goed. Je rug en armen krijgen voldoende ondersteuning. Stel de stoel op de juiste manier in: dit is voor iedereen net weer even anders.

Geschikt bureau

Na de stoel vormt het bureau het belangrijkste meubelstuk in de ruimte. Zorg dat het bureau groot genoeg is: je wilt al je apparatuur erop kwijt kunnen. Ook je armen en ellebogen moeten er nog bij passen, waarbij het meubelstuk ook de juiste hoogte moet kennen. Verder is wat opbergplek wel welkom op je bureau, voor documenten bijvoorbeeld.

Apparatuur

Welke apparaten je precies nodig hebt, kan afhankelijk zijn van het werk dat je doet. Maar er is zeker een bepaalde basis set-up te bedenken. Doorgaans werk je op een laptop: dit apparaat heb je in ieder geval nodig natuurlijk. Werk liever niet (de hele dag) direct achter de laptop, want dit is niet bevorderlijk voor je houding. Je zit zo namelijk erg voorovergebogen. Kijk liever naar een extern beeldscherm, op de juiste ooghoogte. Je moet precies tegen het midden van het scherm aankijken, als je netjes rechtop zit. Hierbij heb je tevens een toetsenbord en muis nodig. Ook een koptelefoon is vaak een praktisch accessoire, om muziek te luisteren of online meetings mee te houden. 

Genoeg opbergruimte

Voorkom dat je thuiswerkplek rommelig is. Dit leidt namelijk af. Een opgeruimde werkplek is juist weer bevorderlijk voor de concentratie! Genoeg opbergruimte draagt hieraan bij: geef alle documenten en items een vaste plek, in een kast bijvoorbeeld. Zeker als je veel met papierwerk te maken hebt, is dit noodzakelijk. En ruim de boel natuurlijk ook daadwerkelijk op – aan het begin of juist het einde van de werkdag bijvoorbeeld.

Mooi uitzicht

Je krijgt inspiratie als je een fijne thuiswerkplek hebt. Kies bijvoorbeeld voor een plekje in huis met een mooi uitzicht: zet je bureau hier voor het raam. Voorkom in ieder geval dat je in een heel krap hoekje zit te werken, want dit laat je claustrofobisch voelen. Al is het ook een idee om af en toe even op te staan en uit het raam te staren: maak hier tijd voor vrij. Een klein ommetje maken kan trouwens ook – door je huis of juist een blokje om. 

Voldoende rust

Zorg dat je genoeg rust om je heen hebt bij je thuiswerkplek. Je wilt immers niet (steeds) worden gestoord. Zoek een rustig plekje uit in huis, bijvoorbeeld in een slaapkamer of op de zolder. Een noise cancelling koptelefoon is ook een uitkomst, mocht je de ruimte toch met je gezinsleden delen.

Niet voldoende ruimte?

Een thuiskantoor is erg leuk, maar helaas niet mogelijk voor iedereen. Gelukkig kun je óók je woon- of slaapkamer transformeren tot een kantoor. Hierbij is het wel belangrijk dat je - tot in hoeverre dat kan - werk en privé van elkaar scheidt. Sluit je laptop na het werken af, breng hem naar een andere ruimte en ga lekker ontspannen. Zorg wederom dat je een fijne stoel tot je beschikking hebt. Hoewel een bureaustoel misschien niet zo goed bij de stijl van de woonkamer past, is het wel van belang dat je goed kunt zitten. Dit is dus hét excuus om eindelijk die stoelen te halen die je altijd al wilde. Kies bijvoorbeeld voor de eetkamerstoel velvet. Niet alleen stijlvol; ook nog eens erg comfortabel.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen