pinterest
De verschillende soorten gietvloeren: welke past het beste bij jouw huis?

De verschillende soorten gietvloeren: welke past het beste bij jouw huis?

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in huis, de laatste paar jaren is de gietvloer ontzettend populair geworden. Een gietvloer is erg duurzaam, het geeft een moderne uitstraling aan je interieur en er is veel keuze qua afwerking en kleuren. Er zijn veel verschillende gietvloeren op de markt en ze hebben allemaal weer andere eigenschappen. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten gietvloeren en welke het beste past bij jouw huis.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een dunne laag vloeibare kunststof, epoxy of cement die in de ruimte wordt uitgesmeerd en vervolgens moet het materiaal worden uitgehard. Bepaalde gietvloeren worden veel gebruikt in kantoren of andere ruimtes die intensief worden gebruikt, terwijl andere soorten eerder worden toegepast in particuliere woningen.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is ontzettend sterk en duurzaam en wordt voornamelijk toegepast in ruimtes die intensief gebruikt worden, bijvoorbeeld in winkels, werkplaatsen, fabrieken en kantoren. Epoxy gietvloeren zijn makkelijk te onderhouden. Een epoxy gietvloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen en de vloer is ook geschikt voor in huis. Echter is een epoxy gietvloer wel erg hard en dit kan minder comfortabel zijn voor in huis en daarom wordt die minder toegepast in particuliere woningen.

De polyurethaan gietvloer

De polyurethaan gietvloer is een soort die veel wordt toegepast in huis. Ben jij op zoek naar een gietvloer voor thuis, dan is dit een geschikte kandidaat. De vloer voelt comfortabel en warm aan. Is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen. Doordat de vloer elastisch is, is de vloer erg geschikt in combinatie met vloerverwarming en is ook geluiddempend. Ook wordt polyurethaan gietvloer regelmatig toegepast in de badkamer gezien de vloer naadloos en vloeistofdicht is.

Beton gietvloer

Wil jij een stoere uitstraling in je interieur, kies dan voor een beton gietvloer. Een beton gietvloer geeft een robuuste uitstraling in je huis en wordt zowel toegepast in bedrijfsruimtes als in particuliere woningen. De vloer is slijtvast en wordt ook naadloos gelegd en heeft een lange levensduur. Ook is de beton gietvloer erg geschikt voor ruimtes zoals een badkamer of keuken.

Woonbeton

Tot slot heb je ook nog woonbeton en dit is een gietvloer die gemaakt wordt van cement en polyurethaan. Door deze twee materialen met elkaar te mengen krijg je de uitstraling van beton maar ook de comfort van een gietvloer. Woonbeton is verkrijgbaar in meer dan duizend kleuren en wordt daarom veel toegepast in woningen. De vloer is ook goed te combineren met vloerverwarming, is onderhoudsvriendelijk, waterdicht en zeer sterk. Woonbeton is erg geschikt voor het hele huis, van hal tot aan de badkamer.

De woonbeton, polyurethaan en beton gietvloer worden het vaakst toegepast in woningen, voornamelijk door het comfort, duurzaamheid en de vele opties. Afhankelijk van je eigen smaak, budget en uitstraling kun je een keuze maken. Wil jij meer informatie over een gietvloer laten leggen in delft, bij Vloersch ben je aan het juiste adres voor passend advies.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen