pinterest
Kleine badkamers slim inrichten: hoe doe je het?

Kleine badkamers slim inrichten: hoe doe je het?

Woon je in een studio of in een klein appartementje? Dan is het slim inrichten van je badkamer nog een hele uitdaging. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die je helpen om de kleine ruimte te maximaliseren, zodat ook jij kunt genieten van een functionele en stijlvolle badkamer. In dit artikel zullen we je vertellen wat je kunt doen om je kleine badkamer slim in te richten!

Minimalistische kleuren

Kleuren spelen een enorm grote rol in het creëren van de illusie van ruimte. Het is zwaar aan te raden om goed gebruik te maken van lichte, natuurlijke en minimalistische kleuren. Kies dus voor een witte of crèmekleurige muur en wc bril en een lichtgrijs douchegordijn. Wil je kleur toevoegen? Probeer dan zoveel mogelijk gebruik te maken van pastelkleuren. Accessoires zoals handdoeken en zeepdispensers zijn de perfecte objecten om in een kleurtje aan te schaffen.

Maak gebruik van spiegels

Net als kleuren, kunnen spiegels de illusie creëren dat de ruimte groter is dan deze in werkelijkheid is. Plaats wanneer mogelijk een grote spiegel boven de wastafel of creëer een spiegelwand. Het reflecterende oppervlak zorgt ervoor dat de visuele diepte wordt vergroot. Dit maakt de badkamer luchtiger. Op zoek naar meer opbergruimte? Kies dan voor een spiegelkast. Twee voordelen met één meubelstuk. 

Kies voor een een douche

In een kleine badkamer is het slimmer om te kiezen voor een douche in plaats van een bad. Een badkuip neemt namelijk een stuk meer ruimte in. Kies voor een inloopdouche met glazen wanden, om wederom de illusie te creëren dat de ruimte groter is dan dat deze is. Het glas zorgt voor een minder duidelijke scheiding tussen de douche en de rest van de ruimte. Dit zorgt ervoor dat de ruimte opener lijkt. Daarnaast geeft het het een goed gevoel van continuïteit. 

Hangende opslag

Kies in plaats voor staande opbergmeubels voor hangende opslagoplossingen, zoals planken, haken en stangen die aan de muur kunnen worden bevestigd. Hierdoor minimaliseer je het gebruik van de vloerruimte en lijkt je badkamer minder rommelig en hierdoor dus groter. 

Is je badkamer klein? Dan is het verstandig om goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Creëer openheid en ruimte door middel van een paar kleine aanpassingen zoals het gebruiken van minimalistische kleuren, ophangmeubels, spiegels en glazen douchewanden! Het juiste ontwerp doet zelfs de kleinste badkamer groter ogen dan dat deze is. Dus op naar de badkamer outlet en sla je benodigdheden in.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen