pinterest
Raamdecoratie kunststof kozijnen: zo kies je de juiste match bij jouw interieur

Raamdecoratie kunststof kozijnen: zo kies je de juiste match bij jouw interieur

Raamdecoratie is heel bepalend voor de sfeer in de woning. Stel je maar eens voor hoe een ruimte aan zal voelen zonder raamdecoratie; dat voelt al snel aan als een kil geheel. Toch is het kiezen van raamdecoratie niet de meest eenvoudige klus die er bestaat. Je hebt namelijk veel verschillende soorten raamdecoratie, verschillende kleuren en verschillende stofjes. Daarnaast moet de raamdecoratie ook nog passen bij het type kozijn, want misschien heb je wel kunststof kozijnen waarbij niet alle soort raamdecoratie gekozen kunnen worden. Om je op weg te helpen welk soort raamdecoratie voor kunststof kozijnen het beste matcht bij jouw interieur, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Denk na welke sfeer je wil uitstralen

Zoals net al kort werd benoemd, is raamdecoratie heel bepalend voor de sfeer van het interieur. Als er gordijnen in de ruimte hangen, voelt de sfeer meteen al een stuk aangenamer dan wanneer er helemaal niets voor de ramen hangt. Toch is het wel belangrijk dat je nadenkt over welke sfeer je wil uitstralen met je raamdecoratie. Zo kan raamdecoratie namelijk voor een warme, gezellige sfeer zorgen, maar kan het er ook voor zorgen dat het geheel aanvoelt als een strak en stoere sfeer. Zo is raamdecoratie kunststof kozijnen in de vorm van jaloezieën bijvoorbeeld strak, terwijl overgordijnen tot aan de grond juist weer warm aanvoelen. Denk dus na over welke sfeer je wil uitstralen en welk type gordijnen hier het beste bij passen.

2. Lichtdoorlatende of verduisterende raamdecoratie

In de zoektocht naar de juiste raamdecoratie voor de kunststof kozijnen, is het belangrijk dat je stilstaat bij het feit of je verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen wil. Deze keuze is vaak ook afhankelijk van de ruimte waar de raamdecoratie komt te hangen. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld logisch dat je verduisterende raamdecoratie wil, maar in de woonkamer is het juist weer prettig dat je overdag nog wel kunt genieten van wat zonlicht - dus daar zijn lichtdoorlatende gordijnen juist weer een goed idee. 

3. Kleur

De kleur van de raamdecoratie is ook heel bepalend voor het interieur. De kleur van de raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat het een geheel wordt en dat alles op zijn plek valt. Je kunt vaak uit talloze verschillende kleuren en stoffen kiezen; denk bijvoorbeeld aan plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen in een effen kleuren, of overgordijnen met een patroon. Ook heb je houtlook raamdecoratie, zoals houten jaloezieën. Het is maar net wat voor kleur jij terug wil laten komen in jouw interieur óf welke kleur al centraal staat in jouw woning. 

Wil je bijvoorbeeld de ton-sur-ton-trend doorvoeren, dan kun je een kleur kiezen dat goed aansluit bij de rest van het kleurenpalet in de woning. Als je een hotel chique-interieur hebt, kun je juist kiezen voor een donkere, opvallende kleur dat wordt verwerkt in de raamdecoratie. Ook gordijnen met een patroon kunnen mooi staan in deze interieurstijl.

4. Denk na over het praktische aspect 

Naast dat raamdecoratie er mooi en sfeervol uit moet zien en moet passen bij het interieur, moet raamdecoratie ook praktisch zijn. Als jij wil dat er in de avonduurtjes niemand naar binnen mag gluren, dan is het prettig om te kiezen voor verduisterende raamdecoratie dat je binnen een handomdraai kan dicht doen en waarbij er geen kieren aan de zijkanten ontstaan. Kies bijvoorbeeld voor plissegordijnen met zijgeleiding, waarbij het gordijn aan de zijkant van het raam blijft zitten - ook bij een draaikiepraam wanneer deze open wordt gezet. Deze optie is natuurlijk ook geschikt voor kunststof kozijnen: je hoeft bij dit type raamdecoratie namelijk niet te boren of te schroeven in de kozijnen, maar in plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van magneten. Ideaal!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen