pinterest
Hoe trek je de sfeer van je woonkamer door naar je tuin?

Hoe trek je de sfeer van je woonkamer door naar je tuin?

Afbeelding

Het zomergevoel, binnen en buiten

Wat zo heerlijk is aan een vakantie in een warm land, is dat je voor je gevoel meer binnen dan buiten leeft. Doordat je steeds in en uit loopt, vergroot je je leefruimte. Ook thuis kun je met wat aanpassingen zorgen dat je sneller en makkelijker buiten gaat zitten. Openslaande tuindeuren of een schuifpui kun je combineren met een terrasoverkapping. Hierdoor loop je niet alleen sneller het terras op, maar wordt het ook mogelijk om de sfeer van je woonkamer door te trekken naar de tuin.

Zomerse bui

Het grote voordeel van een terrasoverkapping is dat je minder afhankelijk wordt van het weer. We kennen allemaal de bekende Nederlandse regenbuien, die zo plotseling op kunnen komen zetten dat je halsoverkop met de tuinkussens naar binnen moet rennen. Niet echt een stimulans om je terras aan te kleden met van alles en nog wat, als je er steeds rekening mee moet houden dat alles ook nat kan worden. Door je terras te overdekken voorkom je dit probleem en kun je, bij de juiste temperatuur, lekker je bezigheden naar buiten verplaatsen.

Kies je stijl

Bovendien geeft het je de mogelijkheid om je terras in dezelfde sfeer aan te kleden als je woonkamer. Dit vergroot je leefruimte en geeft je van voorjaar tot nazomer het ultieme vakantiegevoel - gewoon thuis! Kies voor kussens of plaids in dezelfde stijl, die je zowel in de woonkamer als op je terras gebruikt voor de aankleding. Of decoreer het geheel af met woonkaarsen in verschillende maten, maar wel allemaal in dezelfde zomerse kleur en op schalen, die goed bij elkaar en bij de zomer passen.

Materialen

Materialen die zich lenen om de sfeer van de woonkamer door te trekken naar je terras, zijn hout en rotan, maar ook staal en aluminium zijn prima toepasbaar. Werk gericht met spiegels en verlichting. Hierdoor creëer je zichtlijnen en hoeken en verleng je de woonkamer optisch richting tuin. Wees niet bang voor lichtverlies: een terrasoverkapping is tegenwoordig meestal transparant, waardoor je gewoon de blauwe lucht kunt blijven zien als je lekker achterover zit. Dus, kom maar op met die zomer!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen