pinterest
Hoe vaak kijk jij in de spiegel?

Hoe vaak kijk jij in de spiegel?

Het gebruik van spiegels, of glas in het algemeen, kan voor veel verschillende voordelen zorgen in het interieur. Zo kun je met een spiegel een groot deel van het interieur bepalen, wanneer de spiegel in de juiste hoek staat. Ook glas heeft een bijzondere werking als het gaat om de stijl van het interieur. In dit artikel lees je welke voordelen een spiegel heeft en hoe je glas op een effectieve manier kunt inzetten in het interieur.

De voordelen van een spiegel in huis

Zoals eerder is benoemd, heeft een spiegel vele voordelen wanneer deze in het interieur wordt meegenomen. Hieronder worden deze voordelen verder toegelicht.

Het vergroot de ruimte

Wanneer je een spiegel plaatst in het interieur, creëert het een effect dat de ruimte groter lijkt. De kunst is om de spiegel op een strategische plek te plaatsen, zodat de ruimte wordt gereflecteerd in de spiegel. Met een grote spiegel werkt dit het best. Nu kan het een beste zoektocht zijn om de juiste maat te vinden. Gelukkig is er altijd nog de mogelijkheid om een spiegel op maat te laten bestellen. Zo weet je zeker dat de juiste maat wordt aangehouden en dat de spiegel het gewenste effect creëert in het interieur.

Optimaal lichtinval

Naast dat een spiegel het effect geeft de ruimte te vergroten, kan het ook de lichtinval verbeteren. Als je een krappe woonkamer hebt met weinig lichtinval, kan een spiegel ervoor zorgen dat de ruimte groter aanvoelt en dat licht op plekken kan komen waar het voorheen niet kon komen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte door natuurlijk licht wordt verlicht. Het lichteffect kan net zoals het ruimtelijk effect worden vergroot, naarmate de spiegel in grote stijgt.

De effecten van glas

Naast dat een spiegel vele voordelen heeft en zorgt voor een lichtelijk en ruimtelijk effect, kan er ook gespeeld worden met glas in het interieur. Door bijvoorbeeld glazen panelen te plaatsen in het dak, vergroot dit het lichtinval in de kamer. Aan te raden is om hierbij gebruik te maken van gelaagd glas. Geslaagd glas is een veilig glas, dat tijdens barsten tot één geheel blijft. Het spat dus niet uiteen in kleine scherpe stukken. Daarnaast is geslaagd glas een stuk steviger en sterker dan normaal glas. Hierdoor is het ideaal te gebruiken voor panelen in het dak.

Kortom, een spiegel of glas heeft vele voordelen als het wordt gebruikt in het interieur. Door er tactisch gebruik van te maken zal dit het ruimtelijk en lichtelijk effect in de kamer vergroten.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen