pinterest
Hoe verzeker je spullen in de tuin?

Hoe verzeker je spullen in de tuin?

Afbeelding

De zomer is in volle gang dus breng je veel meer tijd door in de tuin dan tijdens de koudere periodes van het jaar. De tuin is nu ingericht met mooie en comfortabele tuinmeubels, prachtig bloeiende planten en een goede zonwering voor wat schaduw wanneer het te warm is. Van die dure barbecue heb je avond na avond plezier en de vijver vol waterplanten en vissen is een lust voor het oog. In de schuur staan fietsen en andere spullen opgeborgen en heb je een tweede koelkast staan. Allemaal spullen die je goed wilt verzekeren. Ook in de tuin zit een ongeluk in een klein hoekje. Een flinke hagelbui, brand, inbraak of een storm kan voor een hoop leed zorgen. Daarom is een goede inboedelverzekering essentieel. Dekt deze verzekering dan ook schade in de tuin? Daarover lees je meer in dit artikel.

 

Over de inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering bescherm je losse spullen in en om het huis tegen allerlei vormen van schade. Denk aan storm (vanaf windkracht 7) en omgevallen bomen, inbraak, diefstal, brand, blikseminslag, waterschade en vandalisme. Om er zeker van te zijn dat je hiervoor bent verzekerd, controleer je bij de inboedelverzekeraar wat jouw verzekering allemaal dekt. Kijk bij het bepalen van de inboedelwaarde dus ook naar de spullen in de tuin. Schat de waarde niet te laag in, want dan riskeer je onderverzekering. Bij eventuele schade vergoedt de verzekeraar de nieuwwaarde, dagwaarde of de kosten van een reparatie. 

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering vraag je makkelijk online aan. Bij een vergelijkingssite maak je op basis van enkele gegevens een vergelijking tussen verschillende inboedelverzekeringen. Vervolgens zie je meteen wat je per verzekering aan premie kwijt bent. Wel moet je ook opgeven wat de afmetingen van de woning zijn. De verzekeraar controleert deze gegevens dan nog. Controleer zelf voordat je een verzekering kiest, wat de verzekeraar precies voor je vergoedt. Dit is ook afhankelijk van de dekking die je kiest. 

 

Hoe zijn tuinspullen verzekerd binnen de inboedelverzekering?

Elke verzekeraar hanteert strenge criteria als het gaat om een schadevergoeding. De zonwering bijvoorbeeld is geen los object, maar zit vast aan het huis. Dan is eventuele schade normaliter gedekt via de opstalverzekering. Toch hebben verzekeraars gezamenlijk afgesproken dat schade aan zonwering wordt vergoed via de inboedelverzekering. Het uit te keren bedrag kan wel verschillen per verzekeraar. 

 

De barbecue

Tegenwoordig heb je allerlei soorten barbecues. Van een paar tientjes tot duizenden euro's. Eventuele schade wordt gedekt door de inboedelverzekering. Maar de verzekeraar keert alleen uit wanneer de schade onverwacht is ontstaan en buiten je eigen schuld. Dus raakt de barbecue beschadigd door verkeerd gebruik of omdat die te heet wordt, dan zal de verzekeraar vermoedelijk geen schade uitkeren. Wordt de barbecue gestolen uit een afgesloten tuin of van een goed afgesloten balkon? In dat geval krijg je de schade hoogstwaarschijnlijk wel vergoed. 

 

Tuinmeubels

Ook tuinmeubels, tuingereedschap en accessoires zijn beschermd via de inboedelverzekering. Bijvoorbeeld wanneer deze worden gestolen. Dit geldt zelfs voor de was wanneer je die buiten hebt hangen. Laat je tuinkussens buiten liggen terwijl je weet dat er een flinke bui komt en raken ze zo beschadigd? Dan zal de verzekeraar de schade niet uitkeren. 

 

Bloemen en planten

Echt schade aan de tuin zelf, dus de beplanting, wordt niet zo vaak vergoed door de verzekeraar. Toch zijn er verzekeraars die in bepaalde gevallen wel de herstelkosten betalen. Wel heb je speciale tuinverzekeringen, waarmee planten dan wel weer zijn verzekerd.

 

Inhoud van de schuur

Staat je fiets op slot in de schuur en wordt die gestolen? Er zijn verzekeraars die deze schade dekken via de inboedelverzekering. Wel hebben ze een proces-verbaal nodig, dus doe altijd aangifte bij de politie

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen