pinterest
Houtworm: een ramp voor uw woning

Houtworm: een ramp voor uw woning

Ongedierte in huis kan verschillende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de ziektes die verschillende ongediertesoorten bij zich kunnen dragen. Onder meer vliegen en muizen nemen een groot aantal bacteriën bij uw woning mee naar binnen. Geen prettige gedachte! Niet alleen loopt u met ongedierte in huis het risico om sneller ziek te worden. Ook kunnen uw meubels worden aangetast door ongedierte. De houtworm is een van de meest schadelijke ongediertesoorten, als we naar meubels kijken. Daarbij is houtworm bestrijden vaak erg lastig! In dit artikel vertellen we u alles over de houtworm en hetgeen u kunt doen om deze nare ongediertesoort uit uw woning te verjagen of te houden.

Het herkennen van de houtworm in huis

Het bestrijden van de houtworm begint bij het herkennen hiervan. De houtworm is een larve van verschillende soorten torren en kevers. Hiervan is de boktor voor veel mensen de meest bekende keversoort. De larven worden achtergelaten op houten constructies. Denk aan een antieke kast, een houten vloer, enzovoorts. Hierbij maakt het nauwelijks verschil, om welk type hout het gaat. De larven graven vervolgens gangen door deze houten constructies, waarmee zij zichzelf voeden. Op het moment dat ze groot genoeg zijn, maken ze een uitvliegopening in het oppervlak van de houten constructies. U herkent de houtworm aan een klein, langwerpig wit lijfje van vaak niet meer dan een centimeter lang.

Tip: leg een vel wit papier onder uw houten meubels in huis. Kijk na enkele dagen of er kleine houtsnippers op het papier te zien zijn. De houtsnippers kunnen duiden op de aanwezigheid van houtworm.

Professionele hulp bij houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden is bepaald niet eenvoudig. Het dier heeft zich vaak diep in de houten constructies verstopt. Dit maakt dat het insmeren van het oppervlak met chemische middelen geen effect heeft. Enkel wanneer het dier zich rond het oppervlak bevindt, zal deze sterven. Het is zelfs zo, dat het gebruik van chemische middelen gevaarlijk kan zijn voor uw eigen gezondheid, die van uw gezinsleden en bijvoorbeeld die van uw huisdieren. Reden genoeg om professionele hulp in te schakelen. Professionele ongediertebestrijders zullen houtworm met hitte of kou voor u bestrijden.

Preventieve maatregelen tegen houtworm

Beter dan het bestrijden van houtworm is het voorkomen hiervan. Dit doet u door houten constructies in te smeren met beits of een combinatie van alcohol en azijn. Mix alcohol en azijn goed door elkaar, voordat u dit op de houten constructies spuit. Het aanbrengen van dit mengsel is het makkelijkste met een gifspuit. Beits kunt u heel gemakkelijk op hout aanbrengen met een verfkwast. Houd er rekening mee dat dergelijke middelen enkel preventief werken en houtworm niet zullen bestrijden.

Naast het gebruik van beits of bijvoorbeeld een combinatie van alcohol en azijn, kunt u ook voor het gebruik van eikeltjes kiezen. Leg de eikeltjes in de buurt van de door houtworm aangetaste meubels. De kans is groot, dat de houtworm al snel naar deze eikels zal trekken. Zorg ervoor dat de eikels tijdig vervangen worden, om te voorkomen dat de houtworm opnieuw overstapt naar houten meubels.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen