pinterest
Trend: je zonneschermdoek vervangen

Trend: je zonneschermdoek vervangen

Is je zonnescherm niet meer zo mooi? Dan denk je misschien dat je het hele scherm zult moeten vervangen. Helaas is het vervangen van een compleet zonnescherm behoorlijk duur. Gelukkig is er een betere oplossing! Het is namelijk de laatste jaren een trend geworden om alleen het zonneschermdoek te vervangen. Zo heb je meteen een compleet nieuwe look én je bespaart heel wat geld!

Afbeelding

Een trendy nieuw zonnescherm

Veel oudere woningen hebben een verouderd zonnescherm. Het is bijvoorbeeld zo’n standaard feloranje scherm dat helemaal niet zo mooi is. Of het zijn die typische gestreepte markiezen die helemaal uit de tijd zijn. Natuurlijk wil je dan liever een trendy nieuw zonnescherm in een hippe kleur, dat ook nog past bij je moderne ramen en kozijnen. Bijvoorbeeld een mooi grijs of antraciet zonnescherm dat helemaal ‘in’ is. Moet je dan je hele zonnescherm vervangen? Nee hoor, want je vindt prachtige zonneschermdoeken die je los kunt kopen. Voor vrijwel elk type zonwering vind je tegenwoordig passende losse doeken.

Afbeelding

Een nieuw doek op je zonnescherm

Een nieuw doek voor je zonnescherm is meestal vrij gemakkelijk te bestellen. Wel is het belangrijk dat je de juiste maten van het zonnescherm opmeet. Over het algemeen staat heel duidelijk aangegeven welke maten je moet weten en hoe je deze het beste kunt opmeten. Vervolgens bestel je een mooi nieuw doek. Je kunt het doek door een professional laten monteren, maar als je handig bent kun je het ook zelf doen. Het is dan wel handig om met zijn tweeën te zijn, omdat een zonnescherm vrij groot en onhandig is om alleen te vervangen.

Afbeelding

Weinig budget? Zó vind je voordelige zonneschermdoeken

Zonneschermdoeken zijn veel minder duur dan een complete installatie. Maar dan nog kan het voor jou wat te duur zijn. Bijvoorbeeld als je budget beperkt is op dit moment. Als jouw zonnescherm installatie ook al oud is, wil je er misschien liever niet een heel duur doek op zetten. Je hoeft er dan ook niet de hoofdprijs voor te betalen: er zijn genoeg manieren om zonneschermdoeken met korting te zoeken. Bijvoorbeeld wanneer de doeken net niet de kleur van het seizoen hebben. Of als een webshop allerlei aanbiedingen heeft omdat het weer voorjaar begint te worden. Je krijgt dan meestal niet de allerbeste kwaliteit, maar de doeken zijn prima in orde en gaan al gauw zo’n 10 tot 15 jaar mee, en met goed onderhoud zelfs nog langer.

Als je zonnescherm niet meer mooi is, kun je proberen het op te knappen. Helaas lukt dat vaak niet helemaal. Als er schimmel in het zonweringsdoek zit, is er meestal geen goede oplossing voor. En een gescheurd doek kan niet hersteld worden. Gelukkig hoef je dan geen compleet nieuw zonnescherm te installeren. Je vervangt gewoon het doek en je zonnescherm krijgt een compleet nieuw tweede leven!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen