pinterest
Grote verbouwing? 5 dingen om rekening mee te houden

Grote verbouwing? 5 dingen om rekening mee te houden

Vooral in oudere huizen is er af en toe een grote verbouwing nodig. Bijvoorbeeld als je de badkamer of de keuken gaat vernieuwen. Of misschien wil je de indeling in huis veranderen. Hoe het ook zij: een verbouwing is geen kleinigheid. Heb jij bijvoorbeeld al aan deze 5 belangrijke dingen gedacht?

Afbeelding

1. Je hebt een goed plan nodig

Als je geen duidelijk plan maakt, is de kans groot dat je verbouwing steeds groter wordt. Je pakt er steeds wat dingen bij die je ‘net zo goed in een keer kunt doen’. Met als gevolg dat je misschien het overzicht kwijtraakt. En sowieso dat je verbouwing heel wat duurder wordt. Maak dus een duidelijk plan en houd je daaraan. Denk ook aan de uiteindelijke look die je wilt creëeren. Je kunt het beste een moodboard maken van interieur ideeën, zodat je al van tevoren duidelijk weet wat je wilt.

2. Bereken de kosten

Bereken de kosten van de verbouwing. Wees hier realistisch in. Houd ook rekening met ‘kleine kosten’, want heel vaak lopen die veel hoger op dan je denkt. Heb je eenmaal de totale kosten berekend? Tel er dan nog 10% bij op aan onverwachte kosten. De kans is bij een verbouwing namelijk heel groot dat je ineens tegen problemen aan loopt die extra kosten met zich meebrengen.

3. De betaling regelen

Heb je het benodigde geld gewoon op je bankrekening staan, dan is dat best handig. Maar meestal zul je wat extra moeten sparen. Je kunt ook een speciale lening krijgen voor een verbouwing. Daarop betaal je een vrij lage rente en je hebt een lange aflos termijn. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening onder goede voorwaarden. Op Geld.nl kun je eenvoudig online van het grootste aanbod kredietverstrekkers de lening vergelijken.

4. Heb je hulp nodig?

Bij een grote verbouwing heb je vaak hulp nodig. Ben je niet zo’n handige klusser, dan zul je wel hulp moeten vragen. Maar ook als je wel handig bent, zul je sommige dingen moeten uitbesteden. Vraag je ook af of je wel genoeg tijd hebt voor de verbouwing. Je wilt liever niet dat een groot project heel lang loopt, waardoor je steeds in de rommel zit.

5. Je kunt een ruimte niet gebruiken

Als je een bepaalde ruimte verbouwt, kun je die niet gebruiken. Soms maakt dat niet uit, bijvoorbeeld als de kamer toch op dat moment niet in gebruik is. Maar het is een stuk lastiger wanneer je een belangrijke ruimte verbouwt, zoals de woonkamer of keuken. Je moet dan van tevoren alternatieven bedenken voor de dingen die je in deze ruimte moet doen, zoals koken, eten of douchen. Ga je het toilet verbouwen en heb je geen alternatief, dan moet je misschien een mobiel toilet huren. Of je vraagt de buren of je bij hen gebruik kunt maken van het toilet.

Een grote verbouwing is een flinke klus. Vooraf zijn er heel wat praktische zaken waar je over moet nadenken. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je er later op een vervelende manier achter komt dat je bepaalde dingen vergeten bent. Houd je rekening met deze 5 punten, dan komt het vast wel goed met je verbouwing

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen