pinterest
Tips voor het inrichten van een leuke eetkamer

Tips voor het inrichten van een leuke eetkamer

Afbeelding

De eetkamer als trefpunt van gezelligheid

De eetkamer is de plek waar je als stelletje, gezin of familie helemaal tot rust komt en veel gezellige momenten kunt beleven. Na een dag hard werken en schoolgang verzamelen gezinnen zich rond de eettafel om elkaar de avonturen te vertellen, die er die dag zijn beleefd. Juist omdat de eetkamer een sociale verzamelplek is, verdient de atmosfeer in deze ruimte het beste van het beste. Een eetkamer moet dan ook gezellig ingericht en ingedeeld worden. Maar hoe kun je dat slim aanpakken? Ruim voldoende inspiratie vind je in de ideeën hieronder. Succes met de ombouw/verbouw en alvast veel plezier gewenst in jouw über-gezellige eetkamer! 

1. Plaats mooie wandbanken in de eethoek 

Als gezelligheid topprioriteit heeft, moet de omgeving aangepast worden. Een passender keuze dan het aanschaffen van wandbanken voor de eethoek is er eigenlijk niet. Wandbanken staan niet alleen gezellig, knus en sfeervol, maar zijn ook praktisch: je kunt er met meerdere personen lekker naast elkaar zitten, zonder dat er met stoelen geschoven hoeft te worden. Tijdens het eten is dat extra gezellig natuurlijk, maar ook als je op andere tijden lekker in de eethoek gezamenlijk spelletjes doet. 

2. Zorg voor een voldoende licht 

De eetkamer leuk inrichten en sfeer meegeven, kun je ook doen door te zorgen voor voldoende licht. Door het ophangen van een goede hanglamp ben je verzekerd van genoeg licht tijdens het eten. Maar nog sfeervoller wordt het als je de eetkamer extra fraai verlicht met aanvullende lampjes. Dit kan bijvoorbeeld door led-strips aan te brengen op het plafond of led-spotlichten aan de muur te monteren. Grotere ramen in de eetkamer en lichtkleurige meubels zijn extra opties om de eetkamer visueel helderder te maken. 

3. Maak de eetkamer persoonlijk met mooie fotolijsten 

Echte gezelligheid creëer je door mooie familie- of gezinsfoto's in de ruimte op te hangen of neer te zetten, hiermee geef je de eetkamer ook meer een persoonlijke sfeer. Tijdens het eten word je dan telkens herinnerd aan fijne momenten, zoals vakanties, en belangrijke personen in je leven. Dat versterkt de gemoedelijke sfeer aan tafel natuurlijk. 

4. Schaf eclectische meubels aan 

Eclectisch houdt in dat je kiest voor veelvormigheid en variatie. Een eclectisch interieur blijft voortdurend verrassen omdat je er allerlei modellen, figuren en variatie in tegenkomt. Zo kan je kiezen voor moderne kunst aan de muur, uniek gevormde meubels of stoelen in felle, eigentijdse kleuren. Wedden dat het onmiddellijk gezellig is aan de eettafel?

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen