pinterest
3 tips om je huis zomerklaar te maken

3 tips om je huis zomerklaar te maken

Afbeelding

Het duurt nog maar even: de zomer zit er alweer aan te komen! De meeste mensen hebben hier natuurlijk ontzettend lang op gewacht. Misschien denk je er niet meteen aan, maar het is wel belangrijk om op tijd voorbereidingen te treffen voor de zomer. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat je tuin nog niet zomerklaar is, terwijl je juist dan optimaal van je tuin wil kunnen genieten. Maar, hoe hoe pak je dit eigenlijk aan?

1.    Een onderzonwering voor de overkapping

Heb je een overkapping met een glazen dak? Dit is natuurlijk prachtig in de lente, maar in de zomer kunnen de temperaturen af en toe wel héél hoog oplopen. De zon staat in de zomer continu op het glas waardoor het onder je overkapping ontzettend heet wordt. Het is daarom een goed plan om een onderzonwering onder de overkapping te plaatsen. Deze zonwering voorkomt aan de ene kant dat het zonlicht in je gezicht schijnt en aan de andere kant dat het te warm wordt. Veel zonweringen bedien je met een afstandsbediening. Ook bestaan er zonweringen waarbij je verschillende stroken individueel kan bedienen. Op deze manier hou je net die vervelende zonnestraal in je gezicht tegen, maar kun je wel blijven genieten van de zon.

2.    Een mooie schuifpui

Heb je een overkapping in de tuin, dan mag een schuifpui eigenlijk niet ontbreken. Door een schuifpui maak je van de overkapping een mooie ruimte. Je kunt de pui op elk moment open of dicht schuiven. Vooral in de zomer is een pui fantastisch om te hebben. De meeste mensen vinden het namelijk erg prettig om met dit weer onder de overkapping te zitten. Wil je van je overkapping of serre een gezellig kamertje maken? Dan is een schuifpui de ideale oplossing.

3.    Planten en bloemen

De meeste mensen houden van planten en bloemen in hun tuin. Ben jij hier ook een liefhebber van? Dan kan het natuurlijk geen kwaad om alvast naar de verschillende mogelijkheden te kijken, zodat jij in de zomer van je tuin en alle mooie bloemen en planten kan genieten. Er zijn natuurlijk duizenden opties waaruit je kunt kiezen. Ga naar een tuincentrum om hier een aantal planten en bloemen te bekijken en heb je vragen? Het personeel van het tuincentrum helpt je met plezier bij het maken van een keuze.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen