pinterest
Waarom een traplift huren?

Waarom een traplift huren?

Afbeelding

Een traplift is een ideale uitkomst voor ouderen en mindervaliden 

Een traplift is voor veel oudere of mindervalide mensen een ideale uitkomst. Je kunt met een traplift prima thuis blijven wonen en hoeft niet te verhuizen naar een verzorgings- of bejaardentehuis. Een traplift huren of kopen is verder goed voor de gezondheid: het risico op valpartijen wordt aanzienlijk kleiner als je een traplift laat plaatsen.

Een traplift zorgt er dus voor dat je prettiger en veiliger kunt wonen als lichamelijk niet alles meer vanzelf gaat. Je kunt in jouw woonwijk blijven wonen, waar je de mensen kent en vertrouwt. Dat is natuurlijk erg prettig wanneer je minder mobiel bent, omdat je weet dat er altijd bekenden in de buurt zijn voor gezelligheid en eventuele hulp bij klusjes. Bovendien gaat de vertrouwde sfeer van je woning altijd boven het onbekende van een verzorgingstehuis.

Kun je een traplift beter huren of kopen?

Wie een traplift zoekt, kan ervoor kiezen een traplift te huren of te traplift kopen. Huren is populair, vooral omdat deze optie geen grote investering vraagt. In principe betaal je alleen eenmalig de installatiekosten van de traprails, waarin de traplift wordt bevestigd. Die kosten bedragen dan zo'n 2000 euro. De maandhuur van een traplift ligt gemiddeld tussen de 150 en 200 euro. Voordelig aan een traplift huren is verder dat je geen omkijken hebt naar het onderhoud, want dit wordt periodiek gratis voor je uitgevoerd. Ook de montage van de traplift in de trappengang is gratis. En ten slotte is huren ideaal als je, bijvoorbeeld voor een revalidatie, slechts een korte periode een traplift nodig hebt. Nadelig aan het huren van een traplift is dat je altijd kosten blijft houden via het huurbedrag dat je maandelijks moet afdragen. Je lost de traplift dus niet af en de lift wordt evenmin jouw eigendom. 

Kosten van een traplift aanschaffen 

Heb je een traplift nodig voor een periode van langer dan 4 à 5 jaar, dan is de optie om een traplift te kopen meestal interessanter. Kies je voor het aanschaffen van een traplift, dan kun je rekenen op kosten van minstens 5000 euro als er een bocht in de trap zit. Bij een rechte trap ligt de aanschafprijs van een traplift rond de 2750 euro. Heeft jouw trap echter meerdere bochten, dan kun je rekenen op een bedrag van zo'n 8000 euro.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen