pinterest
3 handige klusjes met een hogedrukreiniger

3 handige klusjes met een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een ontzettend handig apparaat en een investering die zich gegarandeerd afbetaald. Zeker wanneer je allerlei klusjes rondom de woning te klaren hebt, kan een hogedrukreiniger je veel plezier en rust opleveren. De arbeidskracht die bepaalde klussen je kosten wordt namelijk minimaal gehalveerd; en dat is zeker fijn nu dat we alle tuinen weer zomerklaar kunnen gaan maken. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met die hogedrukreiniger doen? We hebben een paar handige klusjes voor je op een rijtje gezet.

Afbeelding

1. Het wassen van je auto

Door je auto zelf te wassen kun je flink wat geld besparen; en zeker wanneer je gebruik maakt van een hogedrukreiniger. Het is nu eenmaal een ideaal hulpmiddel om allerlei materialen snel en efficiënt schoon te maken. De hoge druk die gebruikt wordt zorgt ervoor dat het water met een sterke focus het apparaat verlaat. De kracht waarmee het water de auto schoonmaakt is te vergelijken met een half uur actief boenen. Het bespaart je flink wat water, en maakt het schoonmaken van de auto een stuk sneller. Door de hoge druk achter de hogedrukreiniger is het wel belangrijk om wat beschermingsmaatregelen te treffen zodat de lak niet beschadigt. Gebruik bijvoorbeeld speciale borstels (deze worden vaak meegeleverd maar zijn ook apart te bestellen) die ervoor zorgen dat je jouw auto snel, makkelijk en ook veilig schoon kunt maken.

2. Het schoonmaken van tegels

Een andere super populaire klus met de hogedrukreiniger is het reinigen van de tuintegels. Door alle veranderende weersomstandigheden en een regelmatige barbecue moeten de tegels nogal wat doorstaan; en daar kunnen ze natuurlijk ontzettend vuil van worden. Heb je geen zin om op handen en knieën uren te schrobben, dan pak je de hogedrukreiniger erbij. Ideaal om groene aanslag te verwijderen of zelfs om de muren van je woning eens goed schoon te maken.

3. Het wassen van fietsen en scooters

Naast je auto en de tuintegels kunnen natuurlijk ook andere vervoersmiddelen schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, brommers, scooters of motoren. Hier geldt natuurlijk hetzelfde als bij het schoonmaken van de auto; het zal een stuk sneller gaan, maar je moet ook de veiligheid in het oog houden. Ook voor kleinere vervoersmiddelen zijn speciale borstels beschikbaar die ervoor zorgen dat alles op een snelle, efficiënte en ook veilige manier gebeurt. Deze borstels zorgen er namelijk voor dat jij steeds minder hoeft te doen, maar dat de lak van het voertuig beschermd wordt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen