pinterest
Inzicht in energieverbruik op je smartphone

Inzicht in energieverbruik op je smartphone

Afbeelding 

Om energie te kunnen besparen is het belangrijk om inzicht te hebben in het energieverbruik. Met behulp van verschillende apps is het mogelijke om inzicht te krijgen in het energieverbruik en kun je zien welke apparaten veel energie verbruiken. Hieronder een overzicht van de beste energieverbruik-apps.

Regelneef-app energiedirect

Met deze app kun je alleen als klant van energiedirect.nl je energiezaken beheren. Op de persoonlijke tijdlijn is alle informatie van het energiecontract beschikbaar. Ook vind je allemaal praktische informatie. Vragen zijn direct te stellen via de chat in de app en het is mogelijk om pushberichten te ontvangen om je te herinneren wanneer meterstanden moeten worden doorgegeven.

Oxxio-app

De app maakt het makkelijk om het energieverbruik per maand of dag te bekijken. De Oxxio-app kun je ook gebruiken als je geen klant van Oxxio bent. Wel kun je als klant van Oxxio gebruikmaken van extra functies, zoals de jaarcheck. Hiermee kun je het voorschotbedrag aanpassen aan het energieverbruik.

Essent Thuis-app

De app is te gebruiken zonder klant te zijn van de energieleverancier Essent. Om de app goed te kunnen gebruiken heb je de Nsure-energielezer (kosten € 49,-) nodig. Hiermee kun je via de slimme meter het energieverbruik uitlezen. In de app is te zien of het daadwerkelijke verbruik overeenkomt met het maandelijkse voorschotbedrag. Ander voordeel van de app is de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de teruglevering van zonnepanelen. Verder kun je met de app de slimme thermostaat en de slimme verlichting op afstand bedienen.

Toon-app

Energieleverancier Eneco heeft de toon-app ontwikkeld. De app werkt alleen in combinatie met een Toon-abonnement. De kosten voor Toon bedragen € 275,- en het abonnement kost € 4,50. Om de Toon-app te gebruiken hoef je geen klant te zijn van Eneco.

Met de app is het mogelijk om huishoudelijke apparaten en de thermostaat op afstand te bedienen. Verder is het mogelijk om te bekijken hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken. Een handige functie is de Verspillingschecker waarmee je energieslurpers kunt opsporen.

Smappee

Om deze app te gebruiken is het nodig om de Smappee-energiemonitor aan te schaffen (€ 229,-). Hiermee is inzicht te krijgen in het stroomverbruik en de apparaten die veel energie verbruiken. De app laat in een oogopslag zien hoeveel van het energieverbruik bestaat uit sluipverbruik. Verder is het mogelijk om de opbrengst van zonnepanelen in te zien. Hiervoor is wel de aanschaf van een Solar-energiemonitor (€ 349,-) nodig.

Huisbaasje

Met deze app van de Consumentenbond kun je het verbruik vergelijken met het verbruik van andere huishoudens en worden handige bespaartips gegeven. De app is te gebruiken onafhankelijk van de energieleverancier. Handige functies van de app is de mogelijkheid om over te stappen via de app en het aangeven wanneer je energiecontract bijna afloopt. De app gebruik je in combinatie met een aanvullend apparaat om het verbruik te meten (€ 109,-).

UMeter

De UMeter-app geeft je zowel inzicht in je energieverbruik als de opbrengst van zonnepanelen. De app is onafhankelijk van energieleveranciers. Het is mogelijk om de meterstanden automatisch uit te lezen met een slimme meter. Wel duurt het een dag voordat je de gegevens kunt inzien.

Plugwise

Deze app is te gebruiken ongeacht bij welke energieleverancier je klant bent. Wel zijn er een of meerder Plugwise-apparaten nodig. Door de Smile P1 (kosten € 99,99) te koppelen aan de slimme meter kun je inzicht krijgen in het energie- en waterverbruik binnen het huishouden.

Het aantal energieverbruik apps is de afgelopen jaren toegenomen. Kijk voor andere woontrends en -tips eens hier.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen